CZEE
JA też zastanawiam się nad
WYCIĄGARĄ ZAJEBISTĄ
DRAGON 1200 LBS
Kolega w BĘDZINIE handluje
takimi do quadów i terenówek off roadowych
i właśnie tą dużą 1200 ma w
promocji za 1350 zł.
chyba sie opyla
Jeśli miałeś na myśli Marcina to tak on ma spoko ceny -PrzemoCK właśnie od niego kupił DW 10000lbs.
12000 lbs nie ma sesnu kupować do samuraia bo tylko cięższa jest od 10tys a do suki 10tys juz jest z dużym zapasem także jak zalozysz dwunastke to resory ci będą padały szybciej a nic tym nie zyskasz. W sumie to mi goście z DW doradzal i Marcin bo na początku miałem brac od niego.
Ja osobiście brałem w Krakowie w DW - przynajmnej gratisów dostałem na 100zl :)
Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 20 Lis 2009 Posty: 79 Skąd: Gałków Duży
Wysłany: 2010-11-04, 18:57
Ot całe DW-dba o klienta:).Szymon masz rację że 10000 wystarczy choć moja ósemka też nie wymięka;)Tutaj fotka po w/w akcji ratunkowej:
_________________ Suzuki SJ 413 wysoki-+15 cm(SPOA i wieszaki),szeroki-+30 cm(przespawane felgi)lift+winda 8000lbs
"Gdzie diabeł nie może tam Samuraja pośle"
TAK TAK właśnie od MARCINA
ON ma bardzo dobre ceny.
A jeśli chodzi o resory to nawet dobrze
że by była cięższa ta wyciągara bo są
troche twardawe .
Już nawet wieżdzałem pół ciężarówką
na przód SUZI żeby troche siadły i coś
jakieś 3 cm. poszły w dół .
A jak tam u WAS przygotowania do
rajdu LAJCIK 2 ???
potwierdzam - mam 10k lbs kobyła straszna lina gruba, szybkosć zadowlająca. resory mam plus 75 i dopiero po zalozeniu tych 45 kg z mocowaniem włącznie zaczeły pieknie wybierać
Moja suka od czerwca sie "spawa i maluje" - takie właśnie tempo ma mój "mechanik". Jutro mam nadzieje że wyjade furą i do piątku czyli do wyjazdu na rajd zdąże jeszcze wszystko po dokręcać zmienić rozrząd oleje załączyć halogeny i zmotać snorkla. Jak zdąże to się pojawie na Lajciku z nadzieją że się nie rozlece po drodze hehe.
hehe, mój tak samo ma takie terminy... ja od dawna jestem fanem bmw i pomyslałem - czemu nie?! - no i się stało ale trwało to prawie pół roku więc niestety terminy u mechaników to sprawa raczej teoretyczna
_________________ SPOA, wieszaki 15cm, BMW powered - 160hp, 32"
No to witam w klubie. W czerwcu blacharka, w lipcu malowanie, prądy robił 3 miesiące. Wczoraj w końcu wsiadłem za kółko, ale do roboty jeszcze rury po bokach, pasy bezpieczeństwa i halogeny. Pewnie nie wyrobię sie z blokadą tylnego mostu do zimy
Mam pytanie.
Czy samochód z zamontowaną wyciągarką może legalnie jeździć po drogach publicznych i czy nie ma problemu z policją i diagnostą w czasie przeglądu?
Bo jakby nie patrzeć, to przy walnięciu takim ustrojstwem w pieszego może być nieciekawie.
Pomógł: 8 razy Wiek: 36 Dołączył: 18 Wrz 2010 Posty: 197 Skąd: K M Y
Wysłany: 2010-11-09, 19:44
z wyciągarką raczej na pewno można jeździć , przynajmniej mnie policja się nie czepiała a jeżdżę jakiś czas z wyciągarką, a co do diagnostyki to jeszcze nie byłem na przeglądzie ale problemów raczej nie powinno być, a policja to jedynie by się mogła przyczepić do linek odciągu gałęzi jak byś z nimi jeździł (bo podczas potrącenia pieszego jak by wylądował na tej lince to by go mogło pociąć)
_________________ Smerfetka , 99', PSA 1.9 TD DHY, 5,125, spring, 4 link, tarcze tył, korektor wilwood, winda, światła led tył, bushwacker, Cooper Discoverer STT PRO 32x11,5r15,
możesz spokojnie jeździć z wyciągarką, ogólnie z tego co mi wiadomo to w przepisach nie powinno ni wystawać poza karoserie czyli żebyś nie miał wyciągarki metr przed zderzakiem
par 4:
Zabrania się:
1) umieszczania wewnątrz i zewnątrz pojazdu wystających spiczastych albo ostrych części lub przedmiotów, które mogą spowodować uszkodzenie ciała osób jadących w pojeździe lub innych uczestników ruchu,
i to jest właśnie podstawa do zabrania dowodu, jeśli wystaje poza zderzak
dlatego np. moze zauważyliście ze np. straż pożarna ma wciągarki zamontowane na zderzaku i wtedy mają na nich takie miękkie pokrowce. można taki kupić i problem z głowy (oczywiście jeśli ktoś ma wciągarkę na wierzchu...
_________________ SPOA, wieszaki 15cm, BMW powered - 160hp, 32"
Wysłany: 2011-01-07, 00:05
teoretycznie pojazd powinien byc wyposażony we wszystkie rzeczy posiadające homologacje w obrysie fabrycznym auta. A większośc zderzaków pod wyciągarke takiej homologacji nie ma
[ Dodano: 2011-01-17, 09:26 ]
Witam, czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tej wyciagarki
http://allegro.pl/wyciaga...1398420900.html
zastanawiam sie nad kupnem .
Może ma ktos namiar na jakiś tańszy a dobry szpej
Pozdrawiam
_________________ Suzuk - 1,3 wtrysk , Old man +2'', MT 215/75/15
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum