no jak się skacze to można sobie most pokrzywić ;)
aczkolwiek ja bym sprawdził łożyska zwrotnicy, na zwrotnicy masz takie dwie zaślepki od góry i od dołu to są sworznie łożysk, prawdopodobnie Ci się to łożysko rozleciało.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
rzadko bywam na forum w razie pytań 6o8 o28 o94.
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-06-12, 13:42
temat był ostatnio wałkowany, chodziło o zwrotnice, a raczej to co w nim drzemało, czyli łożyska..., jeśli pamięć mnie nie myli
bez rozkręcania możesz to sprawdzić podnosząc samochód i ruszając kołem chwytając je za górną i dolną krawędź, jak wyczujesz luzy to na 100% łożyska się rozleciały, są dość filigranowe więc nie trudno je rozwalić.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
sprawdziłem teraz i szczerze to ciężko stwierdzić czy jest luz jak jest to bardzo mały - np wrócić do standardowego położenia koła mi się nie udało, ale słyszałem jakiś pisk tarcia jak próbowałem bujać
tak uszczelniacze półosiek, gumę zbierającą na kuli i ten cały materiałowy krążek :P warto też sprawdzić stan łożysk i tulejek prowadzących w zwrotnicy :)
Wysłany: 2011-06-13, 23:21
Łożyska sprawdz i jak zabite to wymień na nowe zakup sobie uszczelniacze o których slavok pisze ale też pomyśl o wzmocnieniu mostu ...:) przydaje sie czasami trafi sie zdeformowany po skoku czop piasty ale to bys farta mial
Wysłany: 2011-06-13, 23:57
Da się ,:) swój wyprostowałem :) ale jeśli "sst" nie posiadasz to sobie nie poradzisz .Prosta metoda kup pochwę i wymień :) trudna metoda wyprostuj :) da się ale roboty sporo ale efekt bezcenny :)
Gość z allegro mi napisał że jeżeli przełożenie samurajowskie jest takie same to most będzie pasował. Chyba santana i samuraj się nie różnią pod tym względem (?)
potrzebuje pomocy z przednim mostem , po skoku tak jak w temacie most jest krzywy, z tego co wiem da się go wyprostować, prosze o jakies porady lub najlepiej pomoc. z góry dzięki
potrzebuje pomocy z przednim mostem , po skoku tak jak w temacie most jest krzywy, z tego co wiem da się go wyprostować, prosze o jakies porady lub najlepiej pomoc. z góry dzięki
Jakbyś napisał skąd jesteś, byłoby łatwiej pomóc
Wyprostowanie to połowa sukcesu (i nie zawsze się udaje).
Druga połowa sukcesu, to usztywnienie żeby się nie powtórzyło.
Lepiej chyba kupić nową pochwę.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2012-03-24, 10:13
Do prostowania i tak wypadałoby most rozebrać.
Ile to jest dla Ciebie dużo roboty?
Jak nie masz dwóch lewych rąk, to temat z przekładką do ogarnięcia w kilka godzin. Inna sprawa, że warto przy okazji wymienić pierdoły typu łożyska zwrotnic, uszczelniacze kul i półosi...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum