Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Przesunięty przez: Admin
2011-01-17, 20:22
Trasy off roadowe w okolicach Bielska Białej
kaczmarr_ 
stały bywalec

Wysłany: 2011-01-16, 20:24   

Suzuka 4x4 napisał/a:
a moje zdanie jest takie że powinni tępić tych co jeżdżą na croosach bo to oni najwierniej niszczą drogi

Jasno i wyraznei wlasnie sobie zaprzeczyles ostatnia wypowiedzia ;-)

Ale juz mniejsza o to.. prawda jest taka ze i my crosowcy i my yyyy.. jeep'owcy jestemy nie lubiani/nie nawidzeni przez lesniczych ,straz lesna i wszystkich innych lensych ludkow i spacerowiczow

Cobysmy nie robili i tak bedziemy bandytami i przestepcami lamiacymi prawo -z tym trzeba sie pogodzic ,a przy jakich kolwiek kontaktach z takowymi interesantami spuscic glowe ,okazac skruche i powoli odjechac ;]
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r

Suzuka 4x4 
Specjalista
Krystian

Wysłany: 2011-01-16, 20:31   

Zgadzam się , tylko nie rozumiem jak ktoś robi siebie świętoszka a sam upala po lesie , a co do tego że za przeczyłem sobie chodzi o to że u nas jest droga która prowadzi do lasu i ona jest "byla" utwardzona i posypana drobnymi kamykami i terenówki po nie jeździł i nic nie było a wpadli na crros i droga był cała zryta :evil:

Yabu 
pomocnik mechanika

Wysłany: 2011-01-16, 20:35   

Najgorsze jest to że nie można sobie spokojnie i legalnie pojeździć nie licząc płatnych imprez offroadowych. :-/

Suzuka 4x4 
Specjalista
Krystian

Wysłany: 2011-01-16, 20:39   

Ale jak się nie mylę można wykupić jakąś wizę czy cuś na wjazd do lasu ;-)

kaczmarr_ 
stały bywalec

Wysłany: 2011-01-16, 20:46   

Suzuka 4x4 napisał/a:
Zgadzam się , tylko nie rozumiem jak ktoś robi siebie świętoszka a sam upala po lesie , a co do tego że za przeczyłem sobie chodzi o to że u nas jest droga która prowadzi do lasu i ona jest "byla" utwardzona i posypana drobnymi kamykami i terenówki po nie jeździł i nic nie było a wpadli na crros i droga był cała zryta :evil:

Ale ja nie robie z siebie swietoszka ,jestem akurat z tych ktorzy odkrecaja ile wlezie -jednak pod jednym warunkiem widze droge przed soba na tyle zebym mogl bezpiecznie wyhamowac w razie W i zrobic nawrotke ,co by w zeby nie zarobic od staruszki z pieskiem ;p

Druga sprawa.. las mam jakies 50m z okna patrzac ,i drogi po ktorych jezdze znam na pamiec i wiem z ktorego zakretu ile widac ,wiec co za tym idzie na ile mozna sobie pozwolic..

Jezeli chodzi o utupana droge do lasu ze zwirkiem.. Normalna sprawa jezeli ktos nia do lasu wpadnie na pelnej pizdz**e to po nim zostanie rozpadlina ale zastanow sie czy ty jak bys na tej samej drodze suka przelecila z noga w podlodze to czy by na tej drozce sladow takich samych nie pozostawil -i juz by byl minus u pana jozka z lesniczowki :-(

Urok mieszkania kolo samego lasu ,i jazda crosem i tera jeepkiem jest taka ze sasiedzi psiacza na mnie ze to ja im las rozjezdzam ,a prawda jest taka ze ja w tym lesie jestem raz w miesacu w trakcie sezonu ,poza mna w miejscowosci gdzie ja mieszkam i miescie polozonym nieopodlajest okolo 30sztuk odwiedzajacych nasze lesne zakamarki -za wszystkich ja wysluchuje rapowania tubylcow i zlowrogich spojrzen naszego chojraka -dzielnicowego ;]

Tak jak mowilem pasja ,hobby zmusily mnie zeby sie z tym pogodzic i spuszczac glowe ,powoli oddalajac sie pierdziawkami
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r

Suzuka 4x4 
Specjalista
Krystian

Wysłany: 2011-01-16, 20:57   

Tak nasz dola ....

albert 
Specjalista
albertus

Wysłany: 2011-01-16, 22:54   

walka na calego , jestem po waszej stronie, z przewaga na Suzuki 4x4 :mrgreen: , no ale zobacze jak sie sytuacja rozwinie :evil:

Suzuka 4x4 
Specjalista
Krystian

Wysłany: 2011-01-17, 20:08   

kaczmarr_ napisał/a:
Suzuka 4x4 napisał/a:

Ale ja nie robie z siebie swietoszka ,jestem akurat z tych ktorzy odkrecaja ile wlezie -jednak pod jednym warunkiem widze droge przed soba na tyle zebym mogl bezpiecznie wyhamowac w razie W i zrobic nawrotke ,co by w zeby nie zarobic od staruszki z pieskiem ;p

Druga sprawa.. las mam jakies 50m z okna patrzac ,i drogi po ktorych jezdze znam na pamiec i wiem z ktorego zakretu ile widac ,wiec co za tym idzie na ile mozna sobie pozwolic..

Jezeli chodzi o utupana droge do lasu ze zwirkiem.. Normalna sprawa jezeli ktos nia do lasu wpadnie na pelnej pizdz**e to po nim zostanie rozpadlina ale zastanow sie czy ty jak bys na tej samej drodze suka przelecila z noga w podlodze to czy by na tej drozce sladow takich samych nie pozostawil -i juz by byl minus u pana jozka z lesniczowki :-(

Urok mieszkania kolo samego lasu ,i jazda crosem i tera jeepkiem jest taka ze sasiedzi psiacza na mnie ze to ja im las rozjezdzam ,a prawda jest taka ze ja w tym lesie jestem raz w miesacu w trakcie sezonu ,poza mna w miejscowosci gdzie ja mieszkam i miescie polozonym nieopodlajest okolo 30sztuk odwiedzajacych nasze lesne zakamarki -za wszystkich ja wysluchuje rapowania tubylcow i zlowrogich spojrzen naszego chojraka -dzielnicowego ;]

Tak jak mowilem pasja ,hobby zmusily mnie zeby sie z tym pogodzic i spuszczac glowe ,powoli oddalajac sie pierdziawkami

I tu nie masz racji , nie masz szans żebym tak rył Samuraiem jak crrosem , musiał bym ciągle w miejscu stać i piz...... piz...... , bo samurai nie ma takiego buta żeby zrywać , wiadomo że jak przejdziesz 70-80 dych to kamienie polecą ale nie będziesz rył ;-) 8-)

Shou 
świeżak

Wysłany: 2011-07-12, 00:30   

Może przydałby się kącik na inteligentne spory?;-)

Miało być o terenach off-roadowych w okolicach BB a tutaj jakaś kłutnia i zero szczegułów:-(
Jestem z okolic BB również. Kamieniołoł, Krzywa wszystko fajnie tylko jak już ktoś wyżej wspomniał wszystko się nudzi.

Były fajne tereny wzdłuż rzeki Soły (Czaniec, Kobiernice, Kęty) ale teraz o dziwo zaczęło się masowe zakładanie szlabanów na międzywale:-/ Chocaż tam nikt nic złego nie robił.
Jeździłem tam i spoko było, po co szlaban? Nieorozumiem osobiście...

Co do lasów... Też ktoś wspomniał o kulturce w lesie. Las rzecz święta dzisiaj zatem albo szanujemy albo nie.
Osobiście bywam czasami na trasach do zrywki ale wieczornymi godzinami żeby nikomu nie przeszkadzać...
Powspinać się na ŻAR pzez las czy też na Trzonkę fajna sprawa. Ale jak się wariat znajdzie co hałąsuje i bydło robi to wiadomo że się leśnicy wkurzają.

Wzdłuż Soły jest sporo ciekawych miejsc jeszcze nie zabarykadowanych. Z tego co wiem to nad jeziorem Żywieckim też można się wyszaleć (tylko to też międzywale - czy jak się to tam nazywa:-P).

Ogólnie to w temacie jestem świeży... Ale jakby był jakiś w okolicy zlot albo rajd dla totalnych laików to bardzo proszę o info:-)

No i pozdrawiam wszystkich pasjonatów.

Suzuka 4x4 
Specjalista
Krystian

Wysłany: 2011-07-15, 22:40   

Dzięki za odpowiedz

Odpowiedz do tematu