Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2011-07-30, 22:53
Wąskie mosty gną się podobnie jak szerokie, mam wąskie mosty od 410 i pogięte miałem oba.
Pewnie większość to wie, ale dla niewiedzących napiszę:
SJ410 - wąskie mosty, przełożenie 4,11, mniejsze przekładnie główne i dyfry (może kiedyś jak się będę nudził, to pomierzę średnice kół talerzowych), cieńsze półosie przednie i mniejsze przeguby (półosie z przegubami pasują od SJ413), tylne półosie to samo co SJ413.
SJ413 - wąskie mosty, przełożenie 3,909, przekładnie główne większe - ta sama średnica talerzy co w samuraiu i vitarze z przodu, grubsze przednie półosie i przeguby.
Samurai - szerokie mosty, przełożenie 3,727, reszta chyba wiadomo.
Szerokie mosty w Europie od '88 w USA chyba od '85.
Wspomniane wzmocnienia zakłada się na przeguby, a nie półosie, do oryginalnych przegubów od SJ410 nie będą pasowały.
Jak już napomknąłem, jeżdżę na mostach od SJ410 i przy kołach 215R15, odpukać, jeszcze nic nie uwaliłem, poprzedniemu właścicielowi za to udało się pogiąć oba mosty, chyba miał cięższe kopyto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum