włóż jakiś pręt na sucho i sprawdź czy zaskakuje jak tak to znaczy, że zamek masz za nisko osadzony jak nie to albo linka albo zapieczone elementy w zamku.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Miałem podobnie z tym że trzeba było mocno pizdnąć żeby się zamknęło (jak teściową ). Wyregulowałem maskę na śrubach którymi jest przykręcona do budy i teraz jest gitara.
Co prawda moja maska się otwierała i zamykała ale pewnego dnia dostałem maską w szybę! Dobrze, że są odboje nad szybą więc zniszczenia nie były duże i dobrze że nic nikomu się nie stało. Urwał się ten pręt od maski co wchodzi w zamek.
Postanowiłem swoją maskę tak zabezpieczyć aby było pewne, że już nigdy nie otworzy się "sama". Zrobiłem takie sprytne jej mocowanie:
Na razie jest to prowizorka ale trzyma maskę bardzo dobrze więc muszę zrobić podkładkę którą na stałe przynituję do maski
Zapięcia te są oczywiście z obydwu stron maski i wykonane ze śruby M8 z otworkiem na zawleczkę
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-08-06, 02:03
wojtassj napisał/a:
...Urwał się ten pręt od maski co wchodzi w zamek.
nic przy nim nie majstrowałeś wcześniej? toć on zaspawany do maski i dosyć gruby..., korozja, czy jaki czort?
Druga wersja co do prędkości to może być taka: samurai 90km/h w przeciwnym kierunku TIR 90km/h i wypadkową prędkość mamy 180km/h
Teraz już się nie otworzy:
mocowanie maski.JPG
Plik ściągnięto 12114 raz(y) 13,3 KB
mocowanie maski widok z gory.JPG
Plik ściągnięto 12114 raz(y) 21,46 KB
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-08-10, 22:41
przy wypadkowej 180km/h maskę miałbyś w aucie , a zważywszy, że TIR'y po Polsce hulają koło 110km/h to przeleciałaby przez wnętrze i wyleciała tylną szybą
a tak apropos tego patentu - dałes tam jakiś podkład antykorozyjny , bo już widzę te miejsca zaraz po zimie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum