Witam , brat ma taki problem że strasznie mu się grzeje samurai ale woda się nie zagotuje ale zawsze niewiele brakuje do czerwonego pola . Co może być , miał ktoś taki problem
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-08-16, 19:54 Re: Grzejący się silnik
Suzuka 4x4 napisał/a:
Witam , brat ma taki problem że strasznie mu się grzeje samurai ale woda się nie zagotuje ale zawsze niewiele brakuje do czerwonego pola . Co może być , miał ktoś taki problem
tnący się termostat? zamulona chłodnica? wyeksploatowana pompa wody?
jest wiele możliwości, a pomóc może przynajmniej w jakimś stopniu ktoś, kto już to przeszedł...
Dziwi mnie to własnie bo on nie zagotuje tylko trzyma bardzo wysoka temperaturę ...
dlatego napisałem, że wyeksploatowana pompa wody niezapewniająca odpowiedniego przepływu, tnący się termostat nie otwierający w pełni obiegu, przymulona chłodnica zmniejszająca przepływ cieczy... do koloru, do wyboru!
Ostatnio zmieniony przez joj 2011-08-16, 21:42, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2011-08-16, 20:40
dzis po wymianie oleju i przeczyszczeniu chłodznicy tez mi sie zagrzał w terenie ale wiem ze tak na poczatku jest bo w innym aucie tez tak mialem ale sie umiarkowało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum