Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Kupiłem gaźnik od pony. Kilka niejasności?
Prokus 
nowicjusz
Jan Palony

Wysłany: 2011-04-02, 18:24   Kupiłem gaźnik od pony. Kilka niejasności?

witam
kupilem dzis za 100zł gaźnik od hyundaia pony z recznym ssaniem
własnie przegadam ten temat
http://samurai.org.pl/viewtopic.php?t=116
dużo wyjaśnia ale:
1. z jednej ze stony gaźnika na dole wychodza dwa wężyki od jakiegos podciśnienia.
niesą ujete na zdjęciu i niewiem gdzie mam jej podpiąć i od czego są
2. co zrobic z tymi weżykami które pozostaną po starym gaźniku
chociazby te które idą przez filtr powietrza.
3. są 3 przewody paliwowe dwa obok siebie jeden pod drugim i jeden z boku gaźnika koło tych dwóch weżyków podcisnienia o których pisałem wcześniej.
z tych dwóch co są jeden nad drugim górny wiem gdzie podpiąc a ten dolny? i ten z boku?

albert 
Specjalista
albertus

Wysłany: 2011-04-02, 19:08   pony

w sumie wszystko onagier napisal, ale wiesz zrobie tak w poniedzialek wysle ci meila ze zdjeciami z opisem co musisz zrobic jaki kabel gdzie podlaczyc i jaka rurke podcisnienia zaslepic
pozdro

Prokus 
nowicjusz
Jan Palony

Wysłany: 2011-04-02, 20:16   

dobra wyciagnałem stary gaźnik. oblukałem co i jak. ale teraz u mnie do starego gaźnika szły 3 kable. jeden pojedynczy zielony do jakiegos stycznika czy coś, zaraz jak sie otwiera maske to widac go z przodu. a dwa szły chyba do tego elektrozaworu. biały i czarny a ktoś pisał ze jeden. teraz tak, widze ze te dwa przewody paliwowe co są podpiete w kolektor ssący od dołu są zaślepione. od frontu gaźnika w te dolne miejsce na wąż przychodzi dopływ paliwa, a do tego wejscia z prawej strony gaźnika przychodzi powrót. jezeli dobrze mysle. wiec tak.
1. Jak z tymi kablami?
2. co z tymi podcisnieniami z prawej strony, wejscia są dwa jedno nad drugim. i są tez dwa wężyki do podpiecia jeden co idzie z cewki i drugi z przodu gaźnika.
wiec który gdzie?
3. czy trzeba dać jakąś uszczelke na kolektor jak bede zakładał gaźnik?
reszte jakoś połapie jak cos bede pisał.

[ Dodano: 2011-04-02, 21:38 ]
tu dodaje przyładowe foto takiego gaźnika jak mój stary z sama ale widac ze jest wtyczka na 3 kable.
wiec tak w mowym gaźniku są dwa niebieski i czerwony. niebieski idzie do masy a czerwony widze jest przypiety do czarnego. tak zrobie ale co z pozostałymi dwoma? a moze w tym starym ten elektozawór ma biały na plus a czarny masa. to bym podłaczył je tak do nowego.
co myslicie?

[ Dodano: 2011-04-04, 11:48 ]
mam jeszcze 3 pytania dorzucam do tego zdjecia

1534241603.jpg
Plik ściągnięto 654 raz(y) 132,28 KB

Kondziorally 
świeżak
Kondzio

Wysłany: 2011-08-23, 23:40   

Witaj, kupiłem takowy gaznik, prosze powiedz jak podłączyłeś te podciśnienia co niewiedziałeś? - chodzi o to:
2. co z tymi podcisnieniami z prawej strony, wejscia są dwa jedno nad drugim. i są tez dwa wężyki do podpiecia jeden co idzie z cewki i drugi z przodu gaźnika.
wiec który gdzie?

Buniek85 
nowicjusz

Wysłany: 2011-08-28, 18:56   

witam od wczoraj mam gaznik od pony 1,5 mam teraz pytanie jaka dac linke do ssania musi byc sztywna czy niekoniecznie?? jak maciepomontowane, mile widziane zdjecia

Didymos 
Expert
SJ416

Wysłany: 2011-08-29, 16:30   

Linka musi być sztywna, ja założyłem chyba od cieniasa, trochę przykrótka i przez to gałka wypadła w nie najszczęśliwszym miejscu tj. pod kierownicą, ale robi to, co ma robić. Fot brak.

nogus-23 
świeżak
nogus-23

Wysłany: 2012-03-30, 23:30   

witam jestem nowy na tymforum i mam sj 413 kupilem gaznik od pony i niewiem jak go podłączyc a konkretnie podciśnienia prosze o pomoc .patszylem kilka zdjec na tym forum ale nic takiego tu nie widac pozdro nogus-23

Odpowiedz do tematu