Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2011-08-29, 23:49 SJ czy Samurai...
Witam!
Wiem, że jest pełno tematów na ten temat, ale mam już taki mętlik w głowie, że nie mogę nic poskładać do kupy...
Chodzi mi o rozpoznanie czy moje Suzuki to SJ czy Samurai i z Hiszpanii czy Japonii:
Rocznik 89. 1.3 na gaźniku
VIN: JSA0SJ50V00151803.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Kwi 2011 Posty: 289 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-08-30, 15:01
Zmierzyć, albo obejrzeć mocowania przednich wieszaków - jak są pod ramą, to są to wąskie mosty.
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-08-30, 16:18
punix, a po co męczyć chłopa, żeby kładł się pod auto? wystarczy,że spojrzy na nakładki błotników..., jeżeli blaszane, to szeroki most lub po prostu spojrzeć, czy kierunkowskazy boczne są na przodzie błotnika, czy przy drzwiach kierowcy i pasażera, a na przodach błotników jest napis i to wsio....
jeżeli produkcja 89 to szeroki most, a jeżeli tylko przepisana I rejestracja, to patrz wyżej..., od IV kwartału 88 były SJ Samuraie na szerokich mostach...
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2011-08-30, 16:57
Na mocowania luknąć teraz nie mogę, nadkola są plastikowe, ale oryginalnie były metalowe, na błotniku i w kabinie napis "samurai", ale naklejka od wewnątrz maski to "SJ", kierunki bliżej drzwi, więc chyba na pewno to samurai. Dzięki :D
... Jest to samurai na szerokim moście, ale niestety silnik na gaźniku.
nie takie hoppp.... toć pytający napisał, że jest na gaźniku
w Polsce przepisuje się datę pierwszej rejestracji z Briefu, a tam auta potrafiły 2 lata w salonie leżeć i sprzedawane być jako nowe.., dlatego nie można w ciemno tak zapewniać, bo później na Allegro jeżdżą 89 "roczniki" SJ413 opisane jako Samurai na szerokim moście
co do silnika gaźnikowego, to ta zła opinia wynika z braku obcowania posiadaczy z dobrymi gaźnikowcami, a gaźnik sam w sobie nie jest zły, chociażby dlatego że jest mniej wrażliwy na wodę niż wtryskowiec, komputer to samo zło hehehe
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Kwi 2011 Posty: 289 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-08-31, 13:53
Pierwszy problem, to znaleźć obecnie dobrego gaźnikowca
A po drugie, hmm, jeśli ten z samuraia nie jest taki zły, to czemu tak duża liczba osób mota i zmienia na pony'ego?
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-08-31, 17:14
bo nie znają dobrych gaźnikowców..., tak jak napisałem...
Gdzieś w autoświecie wyczytałem że możesz sobie sprawdzić po vinie czy to hiszpan czy japoniec
Z tego co pamiętam to jak się zaczyna na vsh czy jakoś tak to to jest hiszpan
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum