Wysłany: 2011-07-16, 23:40 Problem z lewym reflektorem
Witam,
W moim nowo zakupionym Samuraiu mam problem z lewym reflektorem. Lewy reflektor bardzo słabo świeci (widać to na zdjęciu) i nie wiem czym jest to spowodowane. Nie jest to na pewno żarówka, ani złe ustawienie reflektora, bo to sprawdzałem. Proszę o pomoc.
Wydaje mi się, że nie tylko górny lewy reflektor słabiej świeci, ale także światło pozycyjne po lewej stronie (w zderzaku).
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 782 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2011-07-17, 03:04
Sprawdz na szybko przelozeniem zarowek jak swieci jak bedzi swiecilo tak samo to znaczy ze masz cos nie tak z elektryka i na mur beton masz przebicie lub przetary kabel bo nie dochodzi dobre napiecie a wlasnie zobacz jak swieci na dlugich jak bedzie tak smao to mozesz usunac uszkodzenie klosze heheh
ja mam to samo. niemoge dojsc o co kaman. wymieniałem żarówki. sprawdzałem elektryke i dalej to samo. klosze są takie same, czyste w środku nieskorodowane. bede szukał dalej jak znajde rozwiazanie, napisze co było.
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-07-22, 12:36
widzisz janiu, nowe auto i już kłopoty, to właśnie Samurai i jego uroki To który ideał z ogłoszenia kupiłeś?
Miałem podobny problem który był spowodowany spalonym bezpiecznikiem. Objaw taki sam- jeden reflektor słabo świecił a drugi normalnie.
Jeśli to nie będzie bezpiecznik to sprawdź masę. Po zakupie miałem dużo problemów z elektryką gdyż na świeżo pomalowanej karoserii nie było dobrej masy.
po pierwsze podepnij z akumulatora plus i minus do tego reflektora i sprawdz róznice, po drugie sprawdziles przelozenia zarowek jak wczesniej bylo proponowane( moze zalozyłes odwrotnie-wystarczy przekrecic), po trzecie sprawdz oznaczenie zarowek ( zdzrzylo mi sie kiedys kupujac zestaw zarowek ze jedna byla inna od drugiej)
odpisz co i jak
pozdro
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Witam,
Przepraszam, że tak późno, ale złożyło się na to wiele okoliczności m.in. wakacje.
joj, kupiłem ten najdroższy "ideał". Niestety ów "ideał" okazał się po prostu złomem (nie bez powodu piszę bez ""). Auto stoi od 16.08 do (mam nadzieję) niedalekiej przyszłości u mechanika. Ale o moim zakupie w innym dziale co by offtopu nie było ;)
Jak się dowiem co było przyczyną to na pewno napiszę.
Pozdrawiam
Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 56 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2011-10-03, 01:19
Miałem podobnie :) halogeny z przodu świeciły na żółto :D z tyłu nie miałem jednej pozycji i kierunku :D a druga pozycja jak się naciskało stop to gasła :D
mojemu samiemu po prostu brakowało masy :D wymieniłem przewody z akumulatora z masy do silnika na 50 kwadrat :P z silnika do ramy na 35 kwadrat :D i z akumulatora do karoserii tez chyba 35kwadrat :D poza tym wyjąłem każdą lampę przeczyściłem. Wyczyściłem każdej pole masowe :) i teraz tak ładnie świecą :D
np z tylu do jednej postojówki przychodziło 12V a do drugiej tylko 8.2V :D Wiec to na bank masa u Ciebie będzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum