Witam. Jak zabrać się za wymontowanie zegarów?
Chyba konieczne będzie wymontowanie zegarów - jak się za to zabrać?
Posiadam Samuraia 99r i taką deskę rozdzielczą:
Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 56 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2011-10-10, 17:31
Witam
mam podobne pytanie. Tylko że posiadam samiego z 91 roku. I ostatnio probowalem wyjac zegary ale przeszadzal mi bardzo wlacznik awaryjnych swiatel. Nie moglem licznika tak wysoko podniesc aby go wyjac. W koncu darowalem sobie bo i tak bede musial sciagnac cala deske poniewaz przewodow nadmuchu powietrza nie mam na swoich miejscach.. A tak przy okazji. To nie mam w ogole tej linki od predkosciomierza. Da sie dobrac jakas inna czy tylko z alle za 72zl?
mam podobne pytanie. Tylko że posiadam samiego z 91 roku. I ostatnio probowalem wyjac zegary ale przeszadzal mi bardzo wlacznik awaryjnych swiatel. Nie moglem licznika tak wysoko podniesc aby go wyjac. W koncu darowalem sobie bo i tak bede musial sciagnac cala deske poniewaz przewodow nadmuchu powietrza nie mam na swoich miejscach.. A tak przy okazji. To nie mam w ogole tej linki od predkosciomierza. Da sie dobrac jakas inna czy tylko z alle za 72zl?
Pozdrawiam!
Spróbuj podnieść licznik do góry i pociągnij, musi wyjść, włącznik awaryjnych jest dość elastyczny i nie powinien się złamać. Linka podobno z malucha pasuje po niewielkich przeróbkach, ale osobiście nie sprawdzałem.
Można też poluzować śruby trzymające kolumnę kierowniczą i tym samym opuścić ją do dołu. Lub, co jest wg mnie wygodniejsze odkręcić część śrub trzymających deskę i wtedy odgiąć ją do góry, zegary wyjdą bez problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum