po ustawieniu zaplonu, podobno zle byl ustawiony- suzi ledwo jedzie, k.... mać chyba wysle ich wszystkich do klepania lemieszy, kazdy z nich niech zmieni branze i zajmie sie kladzeniem plytek albo kominkow- wyrobia sobie stempel- mistrz glazurnictwa albo pogrzebacza.
jakie doswiadczenia macie w tym temacie?
jeszcze jedno- jakie powinno byc cisnienie sprezania silnika, tzn jakie wy macie i czy kable , ustawienie ich od kopulki wzgledem swiec- czy konfiguracje zaczyna sie od lewej czy od prawej, tzn lewa-np. od zderzaka, prawa- np. od szyby
szukam dziury w calym dotyczacego mojego spalania bo mechanicy rozkladaja rece
szkoda ze nie rzadzi inna wladza bo juz chcieli lekarzy dac w kamasze, to teraz by dali mechanikow do kopania rowow w melioracji Mam zły dzien..
pozdro z nad morza
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Od lewej (od przedniego zderzaka) kolejność zapłonu 1-3-4-2 .
Na szybko zapłon - luzujemy śrubę od kopułki (przy ciepłym silniku) , obracamy kopułkę lewo-prawo aż obroty spadną ok.700-800 obr/min (dla tego położenia kontrujemy śrubę kopułki ).
Koledzy w tym temacie, to może ktoś wstawi zdjęcie i podpisze numery do poszczególnych cylindrów. Będzie łatwiej i obrazkowo każdy potomny na forum jak spojrzy to od razu będzie wiedzieć jak powinno być.
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
albert...
Jeśli mogę się wtrącić. To ustawienie zapłonu "pod obroty silnika" jak radzi kolega, to wydaje mi się nie teges. Weź lepiej stroboskop, znajdź punkt na kole, zaznacz kredą, potem punkt na bloku tam, gdzie jest 10 stopni, stroboskop podłącz do przewodu od I cylindra oraz do akumulatora i patrz co się dzieje. Z mojego doświadczenia zapłon ustawia się wtedy, gdy silnik kręci ok. 850 obr/min. a nie kręci aparatem po to, by takie obroty uzyskać.
Pozdr. - Przemo.
Oczywiście również doradzam lampę , jeżeli jest . Ale i tak bez kręcenia kopułką się nie obejdzie . Jeśli chodzi o zapłon to możemy spotkać się z dużą dozą "kucharzenia" tzn.można w pewnych granicach zmieniać charakter pracy silnika "pod zadanie" . Osobiście ustawiam zapłon trochę "na słuch" i potwierdzam lampą . Trochę bałaganu w zapłonie dają "chrzczone benzyny".
zawolam sasiada-jest ornitologiem, słyszy jastrzebia zanim ten jeszcze nie jest do konca pewien ze bedzie przelatywał nad jego niebem:lol:
koledzy ustawilem w konfiguracji1-3-4-2 i okazalo sie ze nie chce odpalic auto wogole, zmienilem na kolejnosc 1-2-3-4 i jak zaczarowanym olowkiem suzi weszla w ładne obroty
i o co kaman?
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 56 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2011-10-18, 19:11
Koledzy mam takie pytanie :) Wlaśnie chce sobie zamówić lampę stroboskopową z allegro i w weekend ustawić moją suzukę. Mógłby mi ktoś napisać dokładnie jak to zrobić? Ile tych stopni ma tam być 10? Jak to zrobić może jakiś tutorial dla zielonego :D
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2011-10-19, 09:52 po przeczyszczeniu gaznika ,pompki nie odpala
potrzebuje pomocy od kad przeczysciłem gaznik ,pompke i nawet zdjołem kopułke z reszta i po złorzeniu mam problem z odpaleniem ,wogule niechce sie odezwac ,przestawialem zaplon i tez sie nie odzywa macie jakies pomysly????
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2011-10-19, 19:46
tzn wyjasnij bardziej pw jak mozesz
[ Dodano: 2011-10-20, 19:44 ]
zawias wielkie dzieki swietnie mi to wytłumaczyles i dałem samemu rade z tym zapłonem , jezeli chodzi o to ze na pełnych obrotach gasł to tak jak ci mowiłem syw w przewodach był i w filterku przedmuchałem sprezarka i smiga juz nawet smigałem dzi hehe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum