Potrzebuje waszej opinii w wycenie mojego auto. Zastanawiam sie nad sprzedaż auto ze względu na problemy finansowe.
Jest to Samuraj rok 89 soft top
Modyfikacje:
- silnik 2.0 8v opel omega 115 km wraz z skrzynia. nowy rozrząd pompa wody koła zębate
- instalacja gazowa nowy reduktor gazu
- sprzęgiełka w przednich kołach
- blokada tylnego mostu LOCK RIGHT
- opony 31" 10.5 Fedima Kopia simex
- felgi przeflancowane
- przedni zderzak stalowy z dwoma halogenami dalekosiężnymi
- wyciągarka Titanium 13000lbs gwarancja . Założona 6 miesięcy temu.
- SPOA Resory założone na mosty
- osłona przedniego dyferencjału
- Resory Mazur HD
-Tylne wieszaki rewolwery
- z tyłu przerobie bębny na hamulce tarczowe
- tylny wał na zamówienie zrobiony. Nie zniszczalny
- fotele toyota supra MKI
- Snorkel PCV fi75
- Końcówki drążków wszystkie nowe po regeneracji.
- cb-radio
- radioodtwarzacz MP3
- odpowietrzenia mostów, reduktora gazu odpowietrzenie.
- Klocki hamulcowe wszystkie nowe przejechane 20 km
- miesiąc temu zostały rozebrane wszystkie napędy i wymienione łożyska czyli wymienione w piastach. zwrotnicach tylnych kołach. W reduktor rozebrany i wymienione wszystkie łożyska
Wysłany: 2011-10-15, 15:55
nie znam się na tyle, żeby rzucić konkretną kwotę. Oczywistą mądrością jest stwierdzenie, że samochód jest tyle warty ile gotowy jest za niego zapłacić klient. Co z tego, że licząc po częściach i wsadzonej pracy wyjdzie Ci kwota ~20k zł jak fury za tyle (prawie)nigdy nie sprzedasz.
W związku z tym wystaw może autko na licytację z ceną minimalną jaką uznasz za "nieprzekraczalną", tzn. taką poniżej jakiej samochodu nie sprzedaż i takiej która będzie wypadkową oryginalnej wartości samochodu, wartości przeróbek, włożonej pracy i przede wszystkim tego na ile zależy Ci na sprzedaży tego samochodu i jak dużą masz potrzebę na dodatkowy kapitał.
Takie moje zdanie. Z drugiej strony jak się trafi jakiś napaleniec z wyobraźnią to i za 20k samu pójdzie :) trzymam kciuki byś go:
1. nie musiał w ogóle sprzedawać
2. sprzedał jak najkorzystniej
żal mi jest sie go pozbyć. Jeśli chodzi o blacharkę to nie ma tragedii zawsze można użyć spawarki. W to auto włożyłem bardzo dużo pracy. Mam nadzieje że uda sie wyjść na prostą bez sprzedaży auta.
bardzo dobrze sie spisują ponieważ dzieki resorom mam duży wykrzyż. Ale musisz wiedzieć że jesli SPOA i tak wysokie resory to musi byc wał zmieniony na inny mocniejszy.
spoko jak ktoś doceni to sprzeda za tyle świerzby za 9-10 się sprzedają, jak samochód jest w miarę OK to sprzeda, jak nie to ja bym wymontował to co cenniejsze pchnął osobno a golasa sprzedał za 8ke.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Wysłany: 2011-10-22, 16:14
Widzaiłem auto na żywo na wsólnym wyjeżdzie. Nie chce się tu wypowiadać co do ceny ale wydaje mi się że nie dostaniesz takich pieniędzy. Radzilbym pozdejmować co idzie i sprzedać osobno co by coś odzyskać.
Ja jak szukałem oglądałem różne i w różnym przedziale cenowym. W końcu dostałem za 4tys. w stanie dużo lepszym niż nie jeden oferowany na sprzedaż. Teraz trwa uzbrajanie i szykowanie go na wyjazdy. Jak dobrze policze to nie wydam więcej niż 4tys/zł a wiec razem 8000zł i będę miał wszystko nowe na gwarancji.
Z drugiej strony to za 12tysi dostanie się już G-KLLASE więc skąd cena 12tys za Samuraja?
_________________ spoa, simex,blokada tył, do progu 60cm....
gratulacje za szybka akcje ...
a z drugiej strony szkoda i mam nadzieje ze powrocisz do nas z nowym nabytkiem
aha i do aut za 4 kola + 4 na pakiet = 4 auto+ wincz 2000+zawiecha 2000 to juz jest ponad 8 ... to powiedz mi gdzie kola zderzaki , oleje,rozrzad,naprawy blacharskie i wiele innych pierdol ....czy mi sie wydaje czy wychodzi 12 ??!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum