Mam takowy problem z obrotami, wiadomo jak się odpali na zimnym kręci tam 2,5 ; 3 kk obrotów potem spada, przy czym u mnie spada do koło 1000 i skacze czyt. faluje gdy próbuje ustawić niżej tak na 800 to podczas hamowania, gwałtownego zwalniania lub po prostu popuszczenia gazu po przy gazowaniu na postoju silnik gaśnie. Co może być tego powodem ?
Najpierw bym sprawdził czy masz dobrą masę. U mnie było tak że silnik gasł przy zapaleniu świateł lub puszczeniu sprzęgła (nie był wbity bieg). Po pociągnięciu kabelka do budy problemy ustały.
witam również mam problem z wolnymi obrotami otóż sprawa wygląda następująco : przed wymianą kabli filtrów oleju i sprzęgła oraz przewodów podciśnień które były sparciałe samochód na zimnym chodził na 3 gary po nagrzaniu było ok i obroty też były równe po wymianie tych wszystkich rzeczy silnik czasami gaśnie albo ma 500 obrotów lub 1200 i falują czy może to być masa jak u kolegi? czy może gaźnik był uregulowany do tych dziurawych sparciałych podciśnień ? czy może zupełnie coś innego ? z góry dziękuje POZDRAWIAM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum