Wysłany: 2011-11-23, 12:17 czujnik obrotów samurai diesel 1,9 z 2000r.
Witam ! Może któryś z Kolegów poradzi jak rozwiązać problem z obrotomierzem. Działał z przerwami a teraz już wcale.Podobno obrotomierz w tym modelu jest sterowany cyfrowo. Najpewniej nawalił czujnik. Jak dobrać czujnik i czy jest duży problem z jego wymianą ?
W sklepie chcieli żebym im przyniósł czujnik, bo marka ,model, rocznik nic im nie mówi. Nawet po nr. VIN nie wiedzą jaki tam jest czujnik. Mają czujniki od 90 do 390 zł. Wymontowałem, jest na nim nr. 14-43-10. Czy szukać go u francuzów (silnik francuski). czy w serwisie suzuki (podobno tam za byle czujnik liczą jak za zboże) ?
Na początek dzięki za zainteresowanie i radę.Nie ma żadnego logo.Jest tylko nr. - 14-43-10 i en nr. wpisałem w allegro i o dziwo wyskoczyły mi z wyglądu 4 takie czujniki - at to od fiata , a to od peugeota z silnikami 1,9 td. to by się zgadzało. Nic do samuraia.Po ok 45zł.J est też taki nowy w sklepie za 95zł. zastanawiam się czy to właściwe czujniki. Wydaje się że tak.Może zaryzykuje i kupię, tylko nie wiem czy nowy, czy za połowę ceny stary z gwarancją rozruchu na 7 dni?
podepne sie pod temat zeby nowego nie pisac
problem troszke zblizony
wrzucilem 1.9 diesel i nie mam podlaczonego obrotomierza, jezdze juz tak rok bo w sumie mi nie potrzebny ale zaczynam sie troszke nudzic . Pogrzebalbym cos przy suce w zimowe wieczory, jednakze nie mam takiej
wiedzy co trzeba podlaczyc zeby dzialalo.
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Albert w dieslu, podłącza się obrotomierz pod alternator.
W alternatorach poldolota było miejsce na kabel do obrotka.
Swego czasu jak się tym interesowałem, to nawet schematy widziałem na elektrodzie.
Myślę, że ogarniesz temat. Mnie laika by nie przerażał, jedynie obrotek z tego co pamiętam powienien być do diesla.
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum