Wysłany: 2011-11-28, 09:25 ziększają się obroty przy wduszaniu sprzęgła - jaka przyczyn
chcę kupić samurajka, ale martwią mnie rosnące obroty przy wciskaniu sprzęgła, w ogóle ustawione są wysokie obroty silnika. co zrobić i czy są to rzeczy kosztowne. sprawa pilna i od razu dzięki
To normalne zachowanie każdego samochodu, wciskając sprzęgło rozłączasz silnik i skrzynie biegów, której tryby pracują na zimno w gęstym oleju, który stawia opory i zachowuje się trochę jak przekładnia hydrokinetyczna. Z mojego krótkiego doświadczenia to na zimnym samurai ma dosyć wysokie obroty.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
wysokie obroty to norma, po rozgrzaniu silnika powinny spaść gdzieś do 850obr/min, lekki wzrost prędkości obrotowej silnika po rozłączeniu sprzęgła jest dopuszczalny, zwłaszcza teraz jak temp niska kiedy to oleum w skrzyni jest dość gęste.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
to w końcu po wciśnięciu czego zwiększają Ci się te obroty?
hamulca?
sprzęgła?
czy zaraz się okaże że gazu?
haha, nie chcesz pomóc, to przyjamniej tak nie komentuj. w samochodzie sypie się chyba maksymalna ilość rzeczy więc odstąpiłam od kupna
Ludzie chcą ci pomóc a to że nie potrafisz napisać tak żeby było jasno o co chodzi to się nie dziw że odpowiedzi nie uzyskasz. Z takim podejściem to powodzenia życzę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum