a ja mam jeszcze inne pytanie :) nie działa mi wskaznik paliwa na desce rozdzielczej, Nie pokazuje mi ile go tam jeszcze jest :P Jak sie zabrac za naprawe tego defektu? Gdzie szukac ustarki co przejrzec i jak? pomocy :D
Jeżeli wskazówka leży poniżej minimum, to zwykle wina styku przy zbiorniku lub rzadziej samego czujnika. Jak sprawdzić?
Odłącz przewód od czujnika w zbiorniku paliwa i dotknij do masy, wskazówka powinna się podnieść i pokazać maks, jeżeli tak jest to styk lub czujnik, jeżeli nie to wskaźnik lub przewód. Żeby sprawdzić należy zmasować przewód wskaźnika na możliwie krótkim odcinku przewodu, a najlepiej na wtyczce w liczniku
ile pojemności ma oryginalny bak do suzy, ja kupiłem z wyspawanym i cały czas mnie wkurza(niedziałający wskaźnik - po 2 miesiącach zrobiony, przy 1/4 baku na trawesach, ba nawet na ostrych wirażach chwyta powietrze, no i przy moim spalaniu zasięg do 190km ) ; myślę o przełożeniu baku na ori samurajowski.
Szukam i szukam, ale nic sensownego goolgle nie chce wypluć.
Chodzi mi o to jak zbudowany jest zbiornik w środku?
Rozumie że przegroda ma za zadanie zniwelowanie ruchu paliwa w baku.Tzn.coby się w te i we w te nie przelewała i nie chlupała.
Jest patent z wypełnieniem z gąbki, co poprawia bezpieczeństwo.
Ale mnie brakuje profesjonalnego schematu.
Nawet na Wiki psinco jest
A po co ci konstruowac zbiornik hmmm bo nie rozumie jakchcesz to zrob tak jak ja zdemotuj orginalny i wolz do srodka Mniej Pier....lenia
Irytuje mnie fakt, że paliwa starcza na niecałe 400km.
Chcę zrobić tak, żeby się dało 600, albo i więcej.
Wiem że wiąże się to z dodatkowym balastem, ale wole tak niż bojler z LPG na pace.
W kabinie muszę mieć miejsce na ludzi i bagaż, bo jeżdżę nim do roboty w trzy osoby + 200kg sprzętu
Bagażnik na dachu mam, ale jak załaduje za dużo to ostrzejsze zakręty na dwóch kołach robię.Kanister oczywiście też jest, ale traktuje go jak koło zapasowe, na czarną godzinę.
Ubzdurało mi się że chce mieć 50L w baku i 10L w kanistrze.Wtedy bez obaw można jechać do Rumunii, albo dalej
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 782 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2011-11-29, 18:25
Aha no wiesz z tego co mi sie wydaje to nie wiem czy zamotujesz jeszce wiekszy zbiornik bo tam malo miejsca jest pod autem a jak zanmi pojedziesz na poligon to zgubisz bak albo se go wgnieciesz i z 50 litrow zrobi sie ci 30 dlatego ja go do srodka wpakowalem co prawda to prawda jest on dwu osobowy sam widziales
Ma ktoś z Was pojęcie czy do oryginalnego baku z 1.3 ale z gaźnikiem będzie pasowała pompa z wersji na wtrysku? Bo mam cholerny problem, samurai na wtrysku bak mi przecieka, a kupić zbiornik pod wtrysk to jakiś koszmar - nikt nic nie ma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum