z t4, nie wiem ile biegów, przy 90* bo to chyba optimum jest
Zobacz ile jest przewodow na wentylatorze, wlacznik dobierz z jakiegos poloneza, byly na 95 i chyba 93 stopnie tez byl, albo jak wentyl ma trzy kabelki to kup podwojny tez od poloneza. Jak przyjedziesz po alternator to pomyslimy jak to podlaczyc, bo rysowac schematu to mi sie nie chce
Poniżej mój schemat podłączenia. Różnice:
1. Mniej przewodu.
2. Bezpiecznik zabezpieczający przed kłopotami
3. Dodatkowy włącznik który można umieścić w kabinie i włączać przy trudnych warunkach uprzedzając przegrzanie się silnika w lecie.
Minusem może być znalezienie porządnej masy. Można jeszcze to rozbudować o kontrolkę, włączenia się dmuchawy.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Jak coś wymodzisz to podeślij jakieś foty, jak zmieściłeś wiatrak bo na wiosnę też się przymierzam do takiej przeróbki. Od strony elektrycznej służę radą.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 782 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2011-12-28, 09:41
Haha no ja mam juz chlodnice kupilem Koles jeszcze mi zmotal z wiatrakiem z mazdy jakies 2.0 i powiedzial ze jak nie bedzie sie sprawdzala to mi cos innego znajdzie no a Tystus wazna rzecz zebys nie robil z czyjnika temparuturyprzy przy chlodnicy wlaczania temperatury tylko przy silniku zrobic rorke z czujnikiem wlaczania wentalatora bo jak bedziesz mial przy chlodnicy to w silniku 100 a chlodnica dopiero zalczy wentylator i masz zagotowana wode w silniku juz to przerobilem jak cos to napisz to ci odpisze na Pw albo daj tel to ci powiem tak haha bo za duzo pisania a przez tel szybko sie tlumaczy co i jak
też planuję przerzucić chłodnicę na tył więc przyłączam się do pytania przedmówcy, a dodatkowo jeszcze powiedzcie mi, jakie węże do połączenia chłodnicy z silnikiem stosujecie (jakieś zwykłe ciśnieniowe z casto czy trzeba specjalistyczne)?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum