Cześć Lokoktentek. To swoją drogą zostaw namiary na gdzie można dorobić linkę w Wawie.
A moderator/Admin mógłby też w przyszłości założyć polecane warsztaty w podziale na województwa/miasta i tam można by wrzucać adresy i byłby wartościowy zbiór warsztatów.
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
Co do linek to samemu można sobie dorobić każdą byle by pancerz był. Ostatnio urwałem linke gazu na allegro kosztuje 72zł a zmieniłem środek od linki rowerowej i mnie wyszło 5zł.
Ta ja trochę z innej baczki. Jest jakiś sposób na zabezpieczenie linki gazu przed wodą i błotem. Ostatnio ciut zamarzła więc wyciągnąłem wyczyściłem wlałem Wszystko u Drożni i było ok, ale po kolejnym taplaniu i zalaniu znów zmarzła (uwaga nie wjeżdżać w nieznany teren po opadach śniegu - tak wkleiliśmy "samiego" że na dwa patrole nas szarpali). Wcześniej nałożyłem sporą ilość smaru na końcówkę ale się nie sprawdziło linka cały czas pracuje i po prostu zrobiła się dziura.
normalnie jest to rozwiązane tak że na końcu pancerza jest taki gumowy mieszek który jedną średnicą jest na pancerzu a drugą szczelnie przylega do linki i wtedy zakres prazy linki odbywa się tylko pod mieszkiem. można to rozwiązać np owijając kawałek torebki wokół i zamocować ją szczelnie na lince i na pancerzu tak żeby osłonić tą część która pracuje i dodatkowo napchać pod nią smaru
a jeśli chodzi o maskę to ja mam cały czas otwartą tzn trzyma się tylko na haczyku
_________________ SPOA, wieszaki 15cm, BMW powered - 160hp, 32"
w sumie ja tez nie zamykam do konca w te mrozy, wiadomo predkosci tu nie ma zeby sie otworzyla, ,,polhaczyk,, trzyma
pozdro
to ci podeśle foto co przelatujący tir z naprzeciwka zrobił mi z maska heheh......tez sie trzymała na haczyku ... szczęścia tyle ze miałem te odboje na górze ramki i nie pokiereszowało szyby i tejże ramki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum