Felgi to kółka 10 kółkowe oryginalne, nie przespawane. Może nie tyle ze chce tyle poszerzyć. Po prostu mam możliwość kupienia takich w naprawdę dobrej cenie.
Wysłany: 2011-12-11, 10:10
moim skromnym zdaniem kupowanie czegokolwiek tylko dlatego, że jest w dobrej cenie to bezsens. Jeśli nie zamierzasz tego w ogóle używać to nie potrafię znaleźć argumentu czemu miałbyś to kupić. No chyba, że chcesz kupić w dobrej cenie i sprzedać w "lepszej" przez Allegro na przykład.
kolego absolutnie planuję to uzywać tylko zastanawiam sie czy wybrać 30 mm czy 50 mm..... Generalnie wolałbym 50 mm ale nie wiem czy nie jest to za duzo......
Wysłany: 2011-12-11, 12:39
No to tym bardziej kolego jeśli wedle potrzeb wystarczy Ci 30mm to po kiego wałka pakować jeszcze 2cm więcej? W cenie tej samej ok, ale pewnie większe poszerzenie to szybsze zużycie innych elementów napędu więc to co zaoszczędzisz na dobrej cenie większych dystansów szybko spłacisz na łożyska i inne elementy.
Takie moje zdanie. Ale ja zwyczajnie myślę, że takich zakupów dokonuje się pod potrzeby - mam potrzebę na 30mm to szukam 30mm w dobrej cenie i choćby ktoś miał pozłacane 50mm za półdarmo oddawać to na nie nawet nie spojrzę bo ich zwyczajnie nie potrzebuję.
Generalnie chodziło własnie o optyczny tuning. Zgadzam się jednak z kolega samnasamzsam.
Choc chodzi tez o to ze chce kupic opony w rozmiarze 235/75 i zastanawiam sie o il;e musze go poszerzyc zeby przy max wykrzyzu guma nie ocierala o resor.
pod takie opony to musisz go poszezyc 5mm na strone aby nie obcierało o zacisk:) a zeby nie obcierało o resor to załóż felgi trojkąty odwrotnie i bedzie cacy nawet na wąskim moście:)
jezdziłem na klapnietych resorach i dłuzszych wieszakach nadkolami nie podcietymi i na oponach 235,75 i obcierało tylko przy wykrzyzach o bude. Aha zderzak przód do wywalenia:)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Kwi 2011 Posty: 289 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-12-11, 17:51
Zależy, ile te 235/75 faktycznie mają
kamilooo ma nalewki, więc one spokojnie mogą mieć w praktyce nawet 30".
U mnie nie trzeba było nawet ściągać tych nakładek, tylko trochę zmodyfikować je i zderzak kątówką (dosłownie róg kilka cm).
W przypadku nalewek faktycznie może być konieczne usunięcie zderzaka, bo opony przy skręcie i wykrzyżu będą zawadzać o mocowanie oryginalnego zderzaka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum