Mam pytanie.. Znalazłem gościa który przerabia swoja suzuke na rurkowca. W związku z tym ma do sprzedania całe zawieszenie ome +2". W skład zestawu wchodza cztery resory i amortyzatory (z przodu trzy miesięczne), ponadto zestaw cybantów i polibuszy. Cena jest raczej normalna 1850 zł. W związku z tym mam kilka pytan:
1. Jak laik moze rozpoznac stan tak mniej więcej zawieszenia?
2. Czy to tak ogólnie dobry sprzet?
3. Czy w zwiazu z tym ze mam samiego na wieszakach +5 cm podniesionego i podniose go jeszcze o 5 cm na resorach bede musiał dawac jakies tystanse wału?
Kolego jesli chodzi o stan zawieszenia miałem na mysli to zeby ktos mi podpowiedzial na co zwrocic uwage jesli chodzi o jego zuzycie... Co powinno byc widac, a czego nie powinno byc....
Jeśli żadne z piór nie jest pęknięte lub nienaturalnie wygięte to powinno być ok.
Porównaj resory ze sobą, postaw je na ziemi mocowaniem do dołu.
Przedni od strony kierowcy powinien być wyższy o ok 2cm.
Za tą cenę nie zastanawiałbym się długo
Za taki zestaw w sklepie zapłaciłbyś ok.3.000zł<
Pamiętaj żeby wydłużyć odboje, bo na oryginalnych można wywinąć resor, zwłaszcza dociążonym samochodem.
Ja do OME+2" przedłużyłem odboje o ok.5cm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum