Witam. Planuje u siebie założyć LPG na pace i zrezygnować z orginalnego zbiornika paliwa a w jego miejsce zamontować coś mniejszego np. od Matiza, seicento, malucha ewentualnie jakiegoś motocykla czy skutera. Pojemność nowego zbiornika od 5 do 30 litrów ważne aby był płaski tzn. cieńszy od orginalnego. może ktoś z Was ma już zamontowaną taką zmotę i pochwalił by się zdjęciem tyłu auta jak to u niego wszystko wygląda?? Nie chodzi mi o dokładne zdjecia mocowań itp. raczej chodzi mi o zdjecie tyłu całej Suzki aby zobaczyć ile wyżej zamocowany jest zbiornik od orginału.
Pozdrawiam
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2012-01-14, 18:05
Planowałem zamontować butlę pod podłogą ale nic małego i sensownego tam się nie zmieści, wiadomo można pod podłoga upchać mały walec ale będzie zajmować tyle samo miejsca co zbiornik od benzyny lub nawet dużo więcej. A mi zależy też na tym aby odchudzić (optycznie) co nieco tył autka. Dlatego mam w planach zamontować na pace zbiornik LPG toroidalny (wielkości koła zapasowego) bliżej jednego nadkola, zostanie wtedy kawałek luki między zbiornikiem a drugim nadkolem na skrzynkę na narzędzia itp. . Zbiornik ten jest okrągły o średnicy 60 cm i wysokości 20 cm. Później zabudować go stelażem na którym zamontuje cienką kanapę tylnego siedzenia. Siedzenie będzie podniesione lekko do góry względem orginału ale akurat mam wersję podwyższaną a`la discovery tak więc osoby średniego wzrostu powinny spokojnie się zmieścić. Zresztą planuję wozić osoby z tyłu tylko sporadycznie. Wracając do zbiorników to pod podłogą chciał bym zamontować jakiś mały płaski zbiornik paliwa od Tico czy seicento ewentualnie jakaś samoróbkę z kwasówki. o pojemności około 15 czy 20 litrów.
Wstawiłem autko do blacharza na zrobienie podłogi na pace aby LPG leżało już na zdrowym. Później wstawiam autko do gazownika a następnie będę motał stelaż pod siedzenia. Zdjątka będę podsyłał na bieżąco w miarę możliwości.
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2012-01-14, 18:53
Offroad Dzięki własnie o coś takiego mi chodziło. Powiedz mi czy zbiornik ten jest zamontowany maksymalnie pod podłogą?? czy przerabiając uchwyty dało by się go podnieść wyżej??
Jest maksymalnie wlew jest 1cm pod ramą to jest max ale on tak troszkę tą przednią częścią jest niżej raczej nie brakuje paliwa nawet na przechyłach czy podjazdach do tego jest oryginalny pływak, troszkę się trzeba przyzwyczaić do sposobu pokazywania. Nie ma na nim osłony bo chowa się pod belką haka. Jest tani i nie przecieka nawet zatankowany do pełna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum