Samuraia kupiłem w lutym 2011, czyli za chwile minie rok kiedy stoi na moim podwórku
Na 'dzień dobry' zrobiłem blacharkę:
no i potem się zaczęło:
- opony i progi pod hi-lifta
- stalowy zderzak
- fotele z Suzuki Swifta GTI
- metromierz i CB radio
- skrzynia
- zawieszenie (resory Leśnik od Mazura + zestaw nowych amortyzatorów kupiony u Mazura + komplet polibuszy również od Mazura )
Po drodze wymieniłem jeszcze:
- sprzęgło wiskotyczne
- chłodnicę
- reflektory na Ikarusowe WESEMy na żarówki H4
- pompkę spryskiwacza (pasuje od Tico - w zasadzie to dokładnie ta sama ponpka )
Na zamontowanie z tyłu czeka jeszcze lampa robocza - najprawdopodobniej w któryś weekend w lutym
Wysłany: 2012-01-19, 12:05 Re: miodzio_1985
miodzio_1985 napisał/a:
- pompkę spryskiwacza (pasuje od Tico - w zasadzie to dokładnie ta sama ponpka )
heeeh i za tą informację bardzo Ci dziękuję, bo moje spryski coś niedomagają i jeszcze nie wiem czy się gdzieś przewód nie zagiął czy pompka do wymiany. Ale jak przyjdzie do wymiany to już wiem czego szukać.
A co do Samurajka to który to rocznik? Dużo z blacharki miałeś do zrobienia?
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2012-01-19, 13:05
Mogę potwierdzić, że pasuje, bo ostatnio na takową właśnie wymieniałem. Do tego to chyba najtańsza pompka na allegro, bo coś chyba nie całe 15 zł kosztuje.
Mogę potwierdzić, że pasuje, bo ostatnio na takową właśnie wymieniałem. Do tego to chyba najtańsza pompka na allegro, bo coś chyba nie całe 15 zł kosztuje.
z przesyłką i nową uszczelką w zestawie
[ Dodano: 2012-01-19, 13:41 ]
SamNaSamZSam napisał/a:
miodzio_1985 napisał/a:
heeeh i za tą informację bardzo Ci dziękuję, bo moje spryski coś niedomagają i jeszcze nie wiem czy się gdzieś przewód nie zagiął czy pompka do wymiany. Ale jak przyjdzie do wymiany to już wiem czego szukać.
A co do Samurajka to który to rocznik? Dużo z blacharki miałeś do zrobienia?
Rocznik 1994. Co do blach, to podłoga z tyłu wymieniana była już przez jednego z poprzednich właścicieli, podłoga z przodu jest OK, natomiast trochę rudego było na poszerzeniach błotników, na samych błotnikach i na tylnej klapie, ale nie było tragedii - może w jednym miejscu była mała dziurka, w pozostałych miejscach rudy nie przeżarł blach
[ Dodano: 2012-10-24, 08:35 ]
W zeszłą sobotę auto znalazło nowego właściciela, także temat można zablokować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum