Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Pisk i zgrzytanie przy ruszaniu... ?
joj
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-06, 03:52   

Skalpel napisał/a:
Reasumując... macać :D

jak kobitę, co by ocenić przed zakupem, a nie po.. :mrgreen:

sokratesb 
Specjalista
Off-top King

Wysłany: 2011-09-06, 22:30   

Sami u blacharza do połowy września ma być podobno, dzięki. :D

musashi92 
nowicjusz

Wysłany: 2011-09-12, 00:20   

Koledzy nadszedł ten czas i wziąłem się za samusia ;-D. okazało się że to ten krzyżak felerny ! Już go zamówiłem i zaraz go zmieniam. Oprócz tego ciekł mi olej z prawej kuli mostu z przodu. Więc wymieniłem tą gume, filc, simering i łożyska. i jest gitara :P
. Myśle że niedługo czeka mnie zmiena sprzegła bo już łapie tak od góry. Podciągam je a one po jakimś czasie znowu bierze na samej górze... ;-P. Ale lubie naprawiać mojego samusia ;-D. Wszyscy moi znajomi go polubili i mam z niego wielką frajde heh ;-D. Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam ;-D

Zawias 
Expert

Wysłany: 2011-09-12, 07:49   

Jak sprzęgło łapie u góry to trzeba popuścić a nie podciągnąć.

musashi92 
nowicjusz

Wysłany: 2011-09-12, 15:16   

Ale jak je podciągałem to było lepiej ale tylko na jakiś czas :-P . to mówisz że mam popuścić... noo to spróbuje ;-P

[ Dodano: 2011-09-12, 18:18 ]
A mam jeszcze jedno pytanie... Jak się odpowietrza te mosty? Bo słyszałem że to trzeba robić ;-P

tytus 
Moderator

Wysłany: 2011-09-21, 09:48   

musashi92 napisał/a:
Ale jak je podciągałem to było lepiej ale tylko na jakiś czas :-P . to mówisz że mam popuścić... noo to spróbuje ;-P

[ Dodano: 2011-09-12, 18:18 ]
A mam jeszcze jedno pytanie... Jak się odpowietrza te mosty? Bo słyszałem że to trzeba robić ;-P

tutaj masz wszystko http://samurai.org.pl/viewtopic.php?t=149

diabel_215
świeżak

Wysłany: 2012-01-27, 10:32   

to moze delikatnie odgrzebie temat :) u mnie, tj u kumpla ale stalo sie jak ja jezdzilem wiec naprawiac trzeba :P stala sie dziwna rzecz, nie dziala naped na 4, tzn reduktor elegancko zalacza, wal sie kreci kola tez, pod warunkiem ze tyl sie nie slizga.. jak juz tyl slizgnie to z przodu zaczyna sie szalenstwo, cos zaczyna strzelac, dosyc glosno, na moscie czuc drgania i ogolnie dupa ;( na pierwszy rzut poszly sprzegielka, rozbiralem to z kumplem ktory juz je kiedys rozbieral, wiec nie pchalem sie do tego zbytnio, i nie bardzo ogaranim ten temat, ale w obu bylo cos nie tak, podlubal cos, zlozyl, zalozylismy i dalej to samo, wiec niestety padlo cos innego, tylko co? przegub czy roznicowka? czy moze jest jeszcze jakis inny element?
kumpel ma stary most, troche krzywy ale jest ;) probowalem wyciagnac z onego przegub, kumpel stoi na moscie, ja szarpie za przegub i nie ruszy :/ szarpac az wyjdzie czy jest jakis patent?
kolejna sprawa to ta roznicowka, jezeli to ona, to damy rade to sami przelozyc? podobno ciezko to zlozyc, jest jakas "regulacja na blaszkach"? z mechaniki calkiem noga nie jestem..
dobra, koncze bo chyba sie nie potrzebnie tyle rozpisywalem a jeszcze mnie fantazja nosi :P

[ Dodano: 2012-01-27, 10:34 ]
o wlasnie... dodam jeszcze ze sami troche poodpychal sie czterema butami po czarnym.. kumpel tak smigal, wiec ja tez..

Odpowiedz do tematu