Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2012-01-18, 14:38 Off-road game PC
Witam!
Jako że część użytkowników forum ma od 18 lat w wzwyż, tak więc stwierdziłem, że mogą lubić jeszcze grać na komputerze. Temat może mało związany z samuraiem, ale za to z off-roadem już bardzo.
Pierwszą grą, którą chciałbym opisać to gra co się zwie: MOTORM4X - offroad extreme. Wg. mnie gra zdecydowanie warta zakupu, świetny stosunek jakość cena. Kosztuje około 20 zł, a można spędzić przy niej wiele godzin. Samochody nie są licencjonowane, tak więc można się jedynie domyślać, który samochód jak się nazywa, jednak z pewnością mogę stwierdzić, że twórcy gry zapomnieli o Samuraiu. Są jednak takie samochody jak m.in. G-klasa, Jeep Wrangler, Jeep Cherokee. Samochody mają rozbudowany tryb tuningu jak np. płyty pod silnik, kangury na zderzak, dodatkowe oświetlenie, czy zapasowe kanistry. Drugim duży minusem jest całkowity brak błota, jednak są tereny skaliste, pustynne, a nawet arktyczne. Oczywiście nie na jednej mapie, a mianowicie są ich 3. Do każdej z map (tak samo jak i do samochodów), stopniowo (wraz z wygrywanymi wyścigami) otrzymujemy dostęp. W każdym samochodzie jest możliwość włączenia napędu 4x4, załączenia reduktora, oraz przedniej i tylnej blokady mostów. Jest kilka trybów wyścigów, dużym plusem jest także możliwość "jazdy dowolnej", czyli gdzie nam się podoba. Gra zdecydowanie warta zakupu, wydana została w 2008 roku, grafika bardzo dobra.
Drugą grą, którą opiszę jest gra pt. OFF-ROAD DRIVE - RAJDY BEZDROŻY. Szczerze mówiąc nie grałem w tę grę dużo, ponieważ nie ma wg. mnie najważniejszego trybu - jazdy dowolnej. Cały czas trzeba się ścigać, co mnie osobiście bardzo nie odpowiada. Gra została wydana w 2011 roku, przez 1C: avalon, czyli rosyjskiego producenta, a więc jest dużo Uazów. W tej grze twórcy także nie uzyskali licencji na samochody, lecz pierwszym samochodem jaki otrzymujemy jest SJ/Samurai w dziwnej wersji, gdyż ani nie jest to krótki samurai, ani tzw. LONG, coś pomiędzy. W tej grze, z tego co pamiętam nie da się motać samochodów, lecz każdy z nich jest już w pewien bardziej lub mniej zaawansowany sposób zmotany, każdy z nich posiada wyciągarkę. Osobiście uważam, że grafika, mimo iż o trzy lata nowsza, to gorsza od tej w poprzedniej grze. W każdym samochodzie da się załączyć napęd 4x4, reduktor, blokadę przedniego i tylnego mostu oraz także (chyba) blokadę centralnego mechanizmu różnicowego. Osobiście nie kupiłbym tej gry szczególnie, że jest ponad 2 razy droższa od poprzedniej. Ja kupiłem tę grę niedługo po premierze za 80 zł, a pograłem tylko 2h.
Kolejną grą, którą opiszę jest jest gra, która ma już niewiele wspólnego z off-roadem, a mianowicie po prostu OFFROAD. W nie da się motać samochodów, wszystkie są licencjonowane, ale najciekawsze jest to, że da się jeździć tylko po torze! Co prawda nie utwardzonym, ale o szerokości ulicy w Need for spee'dzie. Gra zdecydowanie nie warta zakupu.
no w motormaxa grałem faktycznie gra fajna tylko brakuje blotka ,jak by połączyc obie gry to by był całkiem fajny symulator , zapomniałeś powiedzieć że w off road drive są takie rajdy jak łagoda trophy oraz rainforest challenge
_________________ Its obvious why men lift there trucks... Fat chicks cant jump.
Wysłany: 2012-01-18, 19:13
Fakt, ale w sumie się nie dziwię, że zapomniałem, bo grałem w to może 2h. :/
Przy okazji: Właśnie ściągnąłem klasykę tego gatunku, czyli Screamer 4x4. Gra to bardzo dobry symulator, lecz niestety, z racji wieku grafika poniżej krytyki, lecz polecam sobie ściągnąć, bo już praktycznie nie ma gdzie kupić. Dokładniej opiszę kiedy indziej.
Wysłany: 2012-01-18, 19:36
Młody Nieokrzesany Kolego Sokratesieb zakładam, że grę "ściągnąłeś" jedynie w legalnej wersji demo, prawda? i właśnie taką legalną wersję demo polecasz nam "ściągnąć", czy tak?
Wysłany: 2012-01-19, 00:11
No oczywiście, że tak, kolego SamNaSamZSam. :D
Nie no, a na serio to screamera, trudno gdzie kolwiek dostać. Jako i każdą grę mam praktycznie oryginalną, a mam ich ponad 40, tak Screamera ściągnąłem, bo nie będę przecież kupował na allegro gry z gazety za 8zł. Nie dość, że koszty wysyłki są wyższe, to jeszcze gazeta z grą w sklepie tyle nie kosztowała. ;D
Jak byście panowie uważnie obserwowali co znajduje się na naszym forum to w dziale download jest model 3d samuraia do sciagniecia do symulatora Rigs of Roads :P
Rigs of Roads to zupełnie darmowy symulator różnych pojazdów od samolotów przez ciężarówki koparki, statki do różnego rodzaju samochodów.
Jeśli chodzi o offroad to można ściągnąć z działu download model Samuraia bardzo dobrze zrobiony, chyba na SPOA :) którym można jeździć po róznych fajnych mapkach min. mapkach offroadowych.
Owe mapki również za darmoche można ściągnąć ze specjalnego forum poświęconego tej grze.
Jest nawet mapka ze specjalnymi najazdami do sprawdzania wykrzyżu itp.
POLECAM
Wysłany: 2012-01-20, 14:34
Mówię Ci Suzuka, ściągnąć to możesz, ale kupować nie polecam, bo kasa w błoto, że się tak wyrażę.
Grafika ładna i owszem, ale reszta taka sobie, zwróć uwagę na to, że cały czas będziesz się musiał ścigać, nie ma czegoś takiego jak jazda dowolna, nie można niczego nawet chwili zaplanować tylko cały czas na żywioł lecieć. No chyb, że tak lubisz, albo ściągniesz save 100% i sobie będziesz wszystko powoli przejeżdżał, ale i tak trzeba jechać po wyznaczonym torze i nie da się z niego zjechać.
Wysłany: 2012-01-27, 22:41
A powiedz mi tytusie: Czy jest w tej grze tryb jazdy dowolnej, czy nie?
Nawiasem rzecz biorąc to jakby ktoś nie wiedział, gra "UAZ Racing 4x4" to jakby poprzednie części "offroad drive". Tzw nie poprzednie, ale tworzone przez to samo studio, więc gra jest podobna.
Wysłany: 2012-11-15, 19:44
Kilka dni temu ściągnąłem, całkowicie legalnie (gra jest aktualnie w wersji testowej, do ściągnięcia za darmo) grę "Spin Tires". Moim zdaniem gra świetna. Co prawda jest tylko jedna (ale za to całkiem spora) mapa i 3 ciężarówki (bo oryginalnie tylko nimi da się jeździć w tej grze), ale za to fizyka gry jest świetna. Jest dużo miejsc, w których można się zakopać, gdy dłużej próbujemy wyjechać, koleiny się powiększają. Można brodzić w rzece, używać normalnych biegów, jak i normalnych z blokadami mostów, reduktora z blokadami, wstecznego z blokadami na reduktorze. Celem gry jest dotarcie do paczek rozstawionych w różnych miejscach na mapie i dowiezienie ich do bazy. Do wybory jest na początku Kamaz, po przewiezieniu paru ładunków, dostępny jest Kraz. Później odblokować można jeszcze Styker'a, ale nim nie da się przewozić ładunków. Jest raczej taką zabawką. Gra jest tylko po angielsku, ale myślę, że każdy ogarnie. Do Kraza można dobudowywać platformy, klatkę, koło zapasowe na dachu (Tylko dla picu) i inne. Generalnie żadne z ulepszeń na nic nie wpływa, tylko efekty wizualne. Ciężarówek nie da się uszkodzić. Grafika też jest bardzo dobra. W tej wersji gry całość dzieje się w nocy, ale gra jest rozwijana, więc tylko czekać na nowe wersje.
Ja ściągnąłem sobie do tego pakiet samochodów, wykonanych przez jakiegoś gracza. Samochody ładne graficznie, ale mają sporo nie dopracowań. Gra ma tylko 50MB, więc ściąga się szybko. Generalnie bardzo polecam, ale gra jest krótka, więc szybko się nudzi.
Zapomniałem dodać, że nie podoba mi się w grze sterowanie, jest trudne do opanowania, przez co nawet w prędkościach MEGA powolnych jakie rozwijają te ciężarówki, jest je ciężko opanować. Sterowanie kamerą też jest takie sobie.
Wysłany: 2015-12-01, 00:35
Spin Tires jest ciągle rozwijane. Gra prezentuje się bajecznie. Jest to mekka off-road'owców. Jeżeli tylko ktoś interesuje się off-road'em i lubi czasem sobie popykać w gierkę powinien obowiązkową w nią zagrać.
Link do najnowszej wersji: http://kickasstorrent.pro...-t11563906.html Ściągasz, instalujesz, grasz. Nie popieram piracenia, ale jak komuś to nie przeszkadza to walić śmiało. Ja wydałem na gierki gdzieś z 2000zł w życiu, także już podziękuję.
Kilka fotek:
Do gry naturalnie dostępne są też mody, więc można sobie zamiast UAZ'a wgrać np. Samuraia. :)
[ Dodano: 2015-12-01, 00:40 ]
Jeszcze króciutka recenzja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum