Wysłany: 2012-02-08, 08:06
Janiu - gdybym był pijący to bym kazał i Tobie polać bo dobrze gadasz! A tak, że jestem "tylko" wierzący to podpiszę się pod Twoim postem mówiąc - amen!
tym którzy uważają, że samurajem się dobrze jeździ zimą po mieście polecam spróbować jazdy na jednym napędzie na oponach całorocznych (przynajmniej 2 sezonowych) przy temperaturze poniżej -15 st C
MIAZGA:)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Kwi 2011 Posty: 289 Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-02-08, 14:58
Nie przesadzajmy
Połowę zeszłej zimy przejeździłem na 11-letnich zimówkach i nie było źle - nawet porównując do rodzinnej osobówki na przyzwoitych zimówkach.
Trzeba jedynie przyzwyczaić się do tego, że samochód tylnonapędowy zachowuje się inaczej niż te z napędem na przód
wiadoma sprawa. moim zdaniem najbardziej daje się we znaki rozkład masy. gdyby nie przodni dołączany napęd to...czasem strach myśleć
ojciec też ma RWD, ale jazda jego autem to zupelnie inna bajka
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2012-02-08, 16:29
wrzaskun17 napisał/a:
Dzięki Panowie. Daliście mi trochę do myślenia,
SamNaSamZSam udzielił mi się twój entuzjazm ale już miałem motoryzacyjną miłość i powiem Ci że, był banan na ustach i nawet jak to teraz wspominam to jeszcze się gęba jarzy, ale strata w ciągu 2 lat kilkunastu tys. zł. Nauczyła mnie że trzeba podchodzić do naszych miłości z delikatnym dystansem, bo potem strasznie boli...
Co do utraty wartości samochodu to nie masz się co martwić, bo ja swojego samuria stargowałem 6 lat temu do 6000zł (z 8000zł) i teraz z racji licznych usterek wart jest około 5000zł. Gdybym to wszystko ponaprawiał, to by było co najmniej 6000zł.
Miałem kiedyś 80 ale przednionapędową tylko. Do dzisiaj świetnie wspominam ten samochód i jak wspomnę, to znów się dziwię w jakie miejsca wjeżdżał ten samochód. Dzisiaj w dobrym stanie kupiłbym jeszcze raz i to zdecydowanie :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum