Wysłany: 2012-02-13, 15:05 Stukanie przy odpuszczeniu gazu
Witam, ponieważ jestem nowy i niewiele jeszcze wiem mam pytanie o mocne stuki jakie wydobywają się gdzieś w okolicy tyłu auta czyli za siedzeniami przednimi w momencie jeśli jadę na 1,2,3 biegu z napędem na 2 lub 4 koła i puszczam nagle gaz gwałtownie. Wtedy słychać naprawdę mocne pojedyncze stuknięcie. Autko jest takie krótkie, że trudno mi na razie ocenić czy to bliżej środka czy bliżej tyłu. Sądzę że to jakiś element wału, ale może podpowiecie jak wykryć sprawcę :)
Na 4 i 5 begu ten stuk jest mniejszy albo przy liczbie i natężeniu innych odgłosów już tego nie słyszę.
albo krzyżak na wale ci poszedł i dzwoni wzuć na neutral wczołgaj się pod auto i sprawdź czy luzów niema jak ma to wymiana cie czeka nie jest jakoś skomplikowana
_________________ Its obvious why men lift there trucks... Fat chicks cant jump.
Znalazłem dziś pod autem że brakuje mi tu gumy (poduszki?). Załączam zdjęcie. Jakiego elementu mam szukać w sklepie ?
Tu link do zdjęcia bo nie udało mi się wstawić go tutaj.
http://www.wyprasujemy.com/sam001.jpg
Aha ta której nie ma jest z tyłu. Z przodu jest taka guma identyczna, przykręcona tylko na dole, górna łąpa jest luźna, nie wiem czy tak ma być czy nie.
to są poduszki od reduktora tej z tyłu niema w ogóle ta z przodu skoro piszesz że jest luźna to znaczy że też jest rozje... popsuta ! sprawdź trzecią poduszkę z lewej strony reduktora ! a nie wyskakuje ci reduktor na luz jak u mnie była zerwana poduszka to właśnie tak robił!
Dziękuje, już wiem co kupić, sprawdzę tylko w czwartek w garażu tą trzecią bo dwóch już jestem pewien że są trupami, bo jak widzę gwint jest po obu stronach, a u mnie przód podnosi się ręką do góry bez problemu.
slawekk
[ Dodano: 2012-02-16, 21:21 ]
Dla potomnych gdyby sprawdzali jak zakończyła się sprawa stukania.
Po wymianie 2 z 3 poduszek pod reduktorem głośne stuki przestały się pojawiać :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum