witam, mam problem z przednia lewą szybą . tj sama mi opada w czasie jazdy przejzałem juz ten cały mechanizm i wszytsko wyglada na ok. Ma może ktos jakis pomysł moze poprostu juz jest za bardzo wyrobiony
Pozdrawiam
_________________ Suzuk - 1,3 wtrysk , Old man +2'', MT 215/75/15
w poniedzialek bede naprawial klamke u siebie wiec bede musial poodkrecac kilka rzeczy, zobacze wtedy co to moze byc . Wzór stoi pod domem haha
pozdro znad morza
odpisze w poniedzialek
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 113 Skąd: Bielsko Biała
Wysłany: 2010-12-12, 19:58
mechanizm to tzw nożyce masz tam sprężynkę taką ślimakową obadaj ją może to ona przeskoczyła a jak nie to jeszcze się zastanowimy mam taki mechanizm w garażu bo poprzedni właściciel zeszlifował wieloklin na klamki i przykleił maluchowskie na żywicy pomysł porażka więc zmieniałem
pozdro z BB
wlasnie wzielem sie do wymiany klamki, poszlo szybko co do opuszczenia szyb, sa tam tzw , nozyce,, bedziesz wiedzial jak rozbierzesz. leciutko podwazasz plaskim srubokretem od góry plastikowe uchwyty, najtrudniej idzie pierwszy, potem łatwizna. odkrecasz uchwyt od drzwi i od opuszczania szyby, zobaczysz te wlasnie nozyce, byc moze kóleczko na plozach od ,, nozyc,, spadło. Nie pomoze nikt ci jesli sam nie rozbierzesz, bedziesz widzial jak chodza nozyce i czy cos nie spadło . Byc moze jest cos przerabiane, sklejone na stałe, złapane plastikowymi obejmami itd
powodzenia!
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum