Wysłany: 2012-03-13, 14:56 Witam, mam problem z czujnikiem poziomu paliwa.
Oczywiście nie pokazuje poziomu paliwa, a nie mogę nigdzie dostać tej części do samuraia 87 r. 1.3 silnik. Macie jakieś pomysły, może ktoś ma takową rzecz, może pasuje inny?
wykręcasz czujnik, podginasz suwak na potencjometrze i działa jak nowy (oczywiście przez pewien czas ),u mnie po takim zabiegu pół roku działa. no chyba że drucik urwany to trzeba się trochę nagimnastykować
w sumie to chyba sprawdze u mnie ten czujnik . zapobiegawczo 5 l w bagazniku rowniez worze. U mnie jednak dziala rezerwa i lampka rezerwy mruga jak juz malo, bo wskaznik paliwa zawsze na 3/4 baku - czy pelen czy pusty, takze miejwiecej wiem kiedy zdechnie, ale nieraz daleko do stacji i 5 moze nie starczyc wiec chyba rusze dupe i to zrobie
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
a ty nie masz rezerwy?
u mnie jak jest okolo 40-50 km do konca to wlacza sie zolta lampka, gdy okolo 15-20 do padniecia to juz mruga
nie wiem jak jest we wtryskach
u mnie oryginal byl gaznikowiec i wszystko chodzilo, po zmianie na ropniaka wskaznik oszalal
wiec czemu sie tak dziwisz?
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum