panowie ale wielkosc OC jest uzalezniona od miejsca zamieszkania kierowcy czy tam walsciciela pojazdu ... czyli krotko duze miasta duzo.... male miasta malo..(plus jakieś kontynuacje ubezpieczenia zniżki przedstawiciela)
dokladnie to wszystko zalezy od wieku kierowcy ( najdrozej do 25 r. zycia- zwiazane z temperamentem mlodego czlowieka i braku doswiadczenia, mniemam ), regionu gdzie mieszkasz ( miasta drozej- wiadomo wiekszy ruch) , kontynuacja, znizki itd..
nie ma co uogolniac za duzo zmiennych do ustalenia wysokosci oplat
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
U agenta zawsze będzie drożej niż przez internet, czyli direct. Ja posprawdzałem różne opcje, i biorąc pod uwagę że opłacałem OC w Warszawie, gdzie nie jest tanio!, to najtaniej znalazłem w ING Direct, czyli w banku śląskim który oferuje ubezpieczenia komunikacyjne przez internet. Dla klientów banku dorzucają jeszcze 10 % zniżki i w sumie za samuraia 1.3 z maxem moich starych zniżek (-60%) zapłaciłem 328 zł. Dodaję że mam więcej niż 25 lat i jest to stolica, gdzie ubezpieczenia są chyba najdroższe w Polsce.
Poprzednio ubezpieczałem w mBanku, który oferuje się że ma najtańsze ubezpieczenia i wychodziło u nich 380 zł, więc ING będzie chyba najtańszy. Poza tym obsługa systemu jest dziecinnie prosta, polisę po opłacie wysyłają na maila, skąd można ja wydrukować, oraz przysyłają pocztą jako oryginał.
Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 113 Skąd: Bielsko Biała
Wysłany: 2010-12-15, 22:10
Dzisiaj dzwoniłem do pewnej firmy na U i dowiedziałem się że mam zapłacić za ubezpieczenie mojego samca ok 900 zł porąbało ich więc szukam dalej do 27 mam czas jak coś się podowiaduje to dam cynka co i jak wyszło a to 900 to przy 60% zniżek
Dzisiaj dzwoniłem do pewnej firmy na U i dowiedziałem się że mam zapłacić za ubezpieczenie mojego samca ok 900 zł porąbało ich więc szukam dalej do 27 mam czas jak coś się podowiaduje to dam cynka co i jak wyszło a to 900 to przy 60% zniżek
No to cię chcą nieźle skroić, sprawdź jeśli chcesz pod tym linkiem ile zapłacisz, jeśli czytałeś mój poprzedni post to mi wyszło 328 zł w Warszawie.
http://www.ingbank.pl/ind...ty-direct#tab=1
No to cię chcą nieźle skroić, sprawdź jeśli chcesz pod tym linkiem ile zapłacisz, jeśli czytałeś mój poprzedni post to mi wyszło 328 zł w Warszawie.
http://www.ingbank.pl/ind...ty-direct#tab=1
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum