Witam
Otóż mam taki problem z moim suzi 1,3 i 96r. po przekręceniu zapłonu auto nie zapala wtrysk pomuje paliwo ąż się przelewa do filtra powietrza po wyłączeniu stacyjki wtrysk przestaje pompować paliwo , benzyna spływa do cylindrów i je zalewa.
co to może być, może już ktoś przechodził ten problem
prosze o pomoc jestem uziemniony
pozdrawiam
Tomiix
Wysłany: 2012-06-21, 10:34 Re: Problem z wtryskiem ?
Tomiix napisał/a:
Witam
Otóż mam taki problem z moim suzi 1,3 i 96r. po przekręceniu zapłonu auto nie zapala wtrysk pomuje paliwo ąż się przelewa do filtra powietrza po wyłączeniu stacyjki wtrysk przestaje pompować paliwo , benzyna spływa do cylindrów i je zalewa.
co to może być, może już ktoś przechodził ten problem
prosze o pomoc jestem uziemniony
pozdrawiam
Tomiix
Po pierwsze, to po włączeniu zapłonu pompa powinna chodzić tylko trzy sekundy i się wyłączyć. Nawet powieszony wtryskiwacz nie jest w stanie w tym czasie wypluć tyle paliwa.
Po drugie, upewnij się że leje się z wtryskiwacza. Może uszkodzony jest regulator ciśnienia paliwa i tam się leje.
Na początek odpiąłbym kabelki od wtryskiwacza, zdjął dolot powietrza i patrzył którędy leje paliwo i dlaczego pompa chodzi bez przerwy.
[ Dodano: 2012-06-25, 10:53 ]
Koledzy więc tak po rozpięciu kostki od wtrysku i podłączeniu kontrolki załączam zapłon kontrolka się pali po wyłaczeniu zapłonu kontrolka nadal się pali.
A gdy wyciągnę wtyczki z komputera i ponownie je włożę to konrtolka gaśnie.
Podpiołem kostkę i odpaliłem auto działa , ale po wyłączeniu zapłonu auto zaś nie pali i po wiciągnięciu wtyczek z kompa i ponownym włożeniu auto odpala.
Czy to świadczy że uszkodzony jest komputer.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum