Silnik 1.3 na wtrysku (96r.), kapcie 205/75/15 Yokohama AT/S.
Spalanie przy jeździe na bardzo krótkich odcinkach: ~15 litrów i więcej (jak wiadomo Suzuka musi być zagrzana)
Spalanie w mieście przy zagrzanym silniku: 7-8l
W terenie: Ile wlejesz tyle przepali
Spalanie zależy przede wszystkim od następujących czynników:
-czy silnik jest zagrzany czy nie
-rozmiar opon (na rowerówkach będzie palił malutko a jak założysz szerokie balonówy to spalanie oczywiście wzrośnie)
-temperatura otoczenia
-czy ktoś jeździ 2x4 czy 4x4
i wiele wiele innych
Gaznik 87rok 225/75/15 kopia sahary..
wczesniejsze spalanie w trasie to ok 6litrów teraz nie wiem.../miasto 7/8 teraz ok 13z niewyregulowanym gaznikiem ale jzu nie długo... i byc moze we wtorek wsadze gaz...
Wysłany: 2011-01-07, 00:11
wtrysk 1,3 97r opony 205/70/15 seria - spalanie miasto 8l trasa 7l bęzyny
opony MT 215/75/15 spalanie 8 l bezyny trasa teren mysle ze z 12l bezyny
lpg trasa 10 l teren 15l
_________________ Suzuk - 1,3 wtrysk , Old man +2'', MT 215/75/15
wczoraj mnie zaskoczyl, mialem dluzszy wyjazd, zatankowalem za 200 zl, przejechalem 170 km
sie zdziwilem
o co tu chodzi, przeciez to niemozliwe zeby tyle palił. Jazda wiadomo max 80 km/h, spokojna jazda, teraz nie jezdze w zimie na simexie tylko na normalnych At, wiec skad te spalanie? czy moze byc tak rozregulowany gaznik?
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Może być też przegnity przewód paliwowy. Mi spalanie skoczyło do 10 litrów, ze 2 dni głowiłem się o co chodzi, a to ropa ściekała po ramie na ziemię... znów pali 6 litrów w trasie
_________________ Jimny M16A
Samurai 1,6 TD odszedł
wchodzilem pod auto nie widze zeby przewody puszczaly drogocenne paliwo, ale wiesz wsystko teraz mokre jest wiec nie widac za bardzo czy to mokre od wody czy zołte gubi. Musze gdzies sie wbic na noc.. Grazu nie mam wiec nie ma gdzie wyschnac
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum