Oto i moje półtora roczne wypociny. Pierwsze może krótki opis modów:
-swap silnika na 1.3 + gaźnik pony
-pompa hamulcowa z serwem z swifta
-wspomaganie z omegi
-resory wyklepane z przodu dołożone po piórze
-deska zmieniona na tą z samuraia
zderzaczki przód tył home made, przedni z półką na wincha
-oponki jak na razie 225/75 na przyszły sezon może pomyślę nad jakimiś kopiami simexa
Trochę tu zarosło pajęczynami, ale czas zaktualizować stan mojego potworka. Samurai dzielnie jeździł od czasu odbudowy aż do marca 2014 roku kiedy to w wyniku ciężkiej przeprawy uszkodziłem przedni wał a następnie sprzęgło w wyniku czego auto przywiozłem pod dom na lawecie :D Z racji braku czasu na naprawę auto stało a ja zastanawiałem się co dalej z nim robić. Benzyniak mnie irytował, jakoś nie mogłem z nim dojść do ładu. Padła decyzja wszczęcia poszukiwań dawcy. I tak o to trafił się karawan prosto z czeskiego Cieszyna z XUD9 na pokładzie:
W wolnych chwilach zacząłem rozbierać suzukę i przygotowywać do swapa:
Przy okazji dłubania stwierdziłem, że czas założyć jakieś męskie opony, a co za tym idzie należałoby zrobić na nie miejsce:
Po drodze było parę pierdół do poogarniania, m.in. umiejscowienie silnika z skrzynią, dorobienie wałka skrzynia-reduktor dorobienie nowych mocowań alternatora i pompy wspomagania, przerobienie kolektora żeby macha się zamykała. Finalnie wszystko się pomieściło zostało jeszcze kilka pierdół do ogarnięcia ale to dopiero po sesji pewnie ^^
Po drodze wpadły też oponki glob-gum 31x10.5 :
Miska seria, niby wiele miejsca tam nie ma, zobaczymy jak to będzie wyglądało po paru przejazdach. Myślałem ją przerabiać, ale to wiąże się także z przerabianiem smoka. Także na chwilę obecną sobie odpuściłem. Mam w planach podniesienie go przynajmniej na wieszakach zanim zdecyduję co dalej z zawiasem zrobić, to trochę na odległości miska-most ugram jeszcze. W ogóle to mosty są dalej z litrówki totalnie seryjne, czort wie jak będą znosić diesla i 31" simexy. W obliczu ewentualnej zmiany mostów szkoda mi inwestować w zawias.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum