Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2012-07-31, 19:08 G16A
Z góry przepraszam za nowy temat, ale odpowiedzi na kilka moich pytań nie znalazłem nigdzie.
Na poczatek 2 zdjęcia gaźniko-wtrysku, mianowicie co tam ma być podłączone bo w książce się nie doszukałem:
Strzałki sobie daruję bo chyba wiadomo o co chodzi . . .
Drugie pytanie, rozrusznik z Vitary można wykorzystać do koła z 413, i czy bez podłączone sondy Lambda będzie pracował czy też odstawiał jakieś szopki?
Niebawem dojdzie jeszcze kilka pytań, bo silnik juz prawie gotowy do odpalenia na statywie.
Lexx,
Obwieszanie silnika z vitary osprzętem z samuraia nie jest najszczęśliwszym pomysłem.
Pewne rzeczy różnią się dosyć istotnie.
W vitarze z tego co pamiętam moduł jest zintegrowany z aparatem zapłonowym.
Poczytaj trochę manual przed próbą odpalenia. Zaoszczędzisz sobie sporo czasu i nerwów
ps.
Apropos jeszcze tej aukcji z allegro.
Kupowałem od tego człowieka - owszem ma tanio, ale...
Chciałem tylny dyfer. Dostałem przedni z informacją że u niego pasował i żebym spadał
Tak więc NIE POLECAM.
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2012-08-02, 18:56
Pytam o tak prozaiczne rzeczy gdyż dostałem uzbrojony silnik we wszystko co powinien mieć, ale cewki na oczy nie widziałem.
Manuala w tym momencie niestety nie mam w zasięgu ręki i to trochę mi komplikuje.
No ale odpalać nikt tego nie będzie bez 100% pewności że wszystko jest OK, czas na razie nie goni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum