Wysłany: 2012-08-10, 08:16 Wymiana uszczelniacza w przednim moście .
Muszę wymienić uszczelniacz wałka atakującego w przednim moście . Czy ktoś z Was może pamiętać rozmiar klucza nasadowego który odkręca nakrętkę na wyjściu wału . Może jeszcze jakaś rada by ułatwić wymianę (będę to robił z bez kanału ) . Pozdrawiam .
Powinno się przy takiej akcji wymienić tulejkę zgniatalną, bo szlag trafia ustawienie napięcia łożyska ataku.
Takie manewr z samym odkręceniem/przykręceniem flanszy to druciarstwo.
Jeszcze raz dzięki , uszczelniacz wymieniony. Wszystko się zgadzało : rozmiar klucza , konieczny ściągacz . Potrzebowałem tych danych ponieważ musiałem to pożyczyć ze swojej firmy . Dla potencjalnych czytelników rada - jest tam nakrętka zabezpieczona wgnieceniem , warto się z tym pobawić by łatwiej było odkręcać .
:) spoko mam 1,5m rurę także pójdzie łatwo. A czy te nakrętki można kupić żeby starych nie używać ?
[ Dodano: 2013-02-04, 16:39 ]
I jeszcze jedno pytanko, bez ściągacza da się wyciągnąć flanszę czy nie ?
Nakrętki pasują z przegubów od któregoś VW golfa lub polo, nie wiem z którego dokładnie, bo znalazłem u znajomego w garażu. Sam niestety też nie wiedział od którego samochodu mu to zostało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum