Witam. Od jakiegoś czasu, myślę o tym by zacząc realizowac swoje marzenia. Jednym z nich jest off road. Przymierzam sie do kupna auta. Moje pytanie polega na tym. Ile kosztuje przygotowanie auta do tego sportu ? Chodzi oczywiście o samochod dla uzytkowanika dopiero zaczynajacego zabawe. Jesli temat byl, z gory przepraszam, szukalem podobnego, nie znalalazlem ;))
Pozdrawiam.
Kosztuje wszystkie wolne pieniądze jakie masz. Jak chcesz jeździć po okolicznych bagnach to wystarczy pewno ze 2/3 tys. (opony, wyhamrowanie resorów, jakieś dodatkowe wyposażenie typu hi-lift, liny, mocniejsze zderzaki itd).
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2011-04-28, 20:44
dokładnie jak koledzy pisza najwarzniejsze opony ,zderzaki winda a pozniej juz tracisz rachube bo co chwila chcesz cos ulepszyc , a sport bardzo wciagajacy
droga powinna zacząć się od doprowadzenia samochodu do dobrego stanu technicznego, czyli obadaniu wszystkiego co się może w terenie wysrać... później zaczynamy motanie, czyli resorki (ogólnie rzecz biorąc zawieszenie) jakieś opony typu MT, zaczepy do wyciągania samochodu z opresji, trochę lin pasów, później zderzaki itd i tak sobie możemy jeździć w miarę poznawania i wciągania się w tą zabawę ulepszamy samochód w to czego nam brakuje - to już w zależności jaki teren się lubi więc np. wyciągarka, wolniejsze przełożenia w mostach, reduktorze, klatka itd.. w ten sport można wrzucić naprawdę grube pieniądze.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum