Wysłany: 2012-08-22, 10:37 Napięcie na przewodzie od czujnika paliwa
Cześć, czy ktos może sprawdzić jakie u niego napięcie idzie po przewodzie czerwono - żółtym w okolicach baku paliwa? U mnie ten przewód jest dziwnym trafem rozłączony (zarobione koncowki obu polowek kabla pod zlacza bananowe żeńskie i sobie wisi...nie wiem czy to nie jest wlasnie przewód od czujnika paliwa w oryginale, bo ktos chyba cos zamotał tu
_________________ Warszawa/Bemowo
Santana 92' wtrysk - troche zmotany przy kupnie ale powoli go prostuje i dopieszczam :)
To jest czujnik rezystancyjny.
Jeżeli nawet jest tam napięcie referencyjne, to na pewno nie takie żeby szły iskry.
Spróbuj podłączyć między ten kabelek a masę małą żaróweczkę i zobacz co się stanie (na pewno nie powinna świecić a wskaźnik coś powinien pokazywać)
Wiem ze po zmasowieniu powinna, musze dzis oskubać z izolacji ten kabelek i do masy...zobaczymy... Juz mnie wkurza ten czujnik bo raz dziala raz nie dziala i to nie przez zawieszanie sie tylko gdzies jak jest mokro to styka i dziala, jak przeschnie to znowu sralnia. Ostatnio juz myslalem ze naprawilem, podzialal 3 dni i UJ go strzelil znow
_________________ Warszawa/Bemowo
Santana 92' wtrysk - troche zmotany przy kupnie ale powoli go prostuje i dopieszczam :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum