Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Od czego zacząć ? SJ coily ...
MaciekK
świeżak

Wysłany: 2012-09-16, 09:54   Od czego zacząć ? SJ coily ...

W końcu przywiozłem Sj-ota i teraz mam pytanko i prośbe o radę :

- co w Coilach było(jest) najsłabsze? co wymienić ? chodzi m.in o reduktor. Słyszałem, że najlepiej wymienić na zwykłu poniewaz + przełożenie zmienić ,tam jest łańcuchowy... może nie wymieniać ? myślę do niego założyć MT coś a\la 215/80/15 215/75 więc moze i reduktor wytrzyma i bez zmiany przełozeń- doradzcie...

- druga sprawa: mosty, od którego Samiego podchodzą np. półosie,przeguby, ataki... te moje sa chyba szersze
Zależy mi na tym bo muszę mieć coś w garazu na wymianę bo poluję w górskim terenie i 1-2 razy w roku ukręcałm półoś, przegub w vitarze, w uazie..

doradźcie proszę bo w Samurajach to dopiero mój początek ;)

tytus 
Moderator

Wysłany: 2012-09-16, 10:21   

nic nie zrozumiałem :roll:

MaciekK
świeżak

Wysłany: 2012-09-16, 10:29   

jaśniej :) chce przygotować wczoraj kupionego SJ Coily na potrzeby polowań, trudnego terenu i zadałem dwa w/w pytania z prośba o poradę.
Gość który mi go sprzedawał powiedział , że muszę zastanowic się nad reduktorem bo tu jest łańcuchowy oraz abym sprawdził jakie zamienniki, cześci mostów i gdzie dostępne , ponieważ ponoć ta wersja jest słabsza jezeli chodzi o wytrzymalość a skoro mam zamiar jeździć po górach to trzeba byc przygotowanym na niespodzianki w postaci urwanych półosi czy przegubów;)

Samochód ogólnie jest w super stanie ale chciałbym odrazu zająć sie tym tematem jeżeli tak jest.

moze troszkę rozjasniłem, sorry ale jeszcze zaspany byłem

czesio6969 
pomocnik mechanika
ToMa off-road

Wysłany: 2012-09-16, 10:59   

reduktor 4,16 napewno się w górach przyda,
Samurai 95r. silnik 1,6 boleno, reduktor 4,16 - blokada tył, blokada przód ARB - silverstone MT117 Extreme 33.10,50.15,wyciągarka mechanik przód, wyciągarka tył escape evo9500, wzmacniane półosie przód-tył, spiek

slavok 
Specjalista

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-09-17, 10:28   

MaciekK napisał/a:
jaśniej :) chce przygotować wczoraj kupionego SJ Coily na potrzeby polowań, trudnego terenu i zadałem dwa w/w pytania z prośba o poradę.
Gość który mi go sprzedawał powiedział , że muszę zastanowic się nad reduktorem bo tu jest łańcuchowy oraz abym sprawdził jakie zamienniki, cześci mostów i gdzie dostępne , ponieważ ponoć ta wersja jest słabsza jezeli chodzi o wytrzymalość a skoro mam zamiar jeździć po górach to trzeba byc przygotowanym na niespodzianki w postaci urwanych półosi czy przegubów;)

Samochód ogólnie jest w super stanie ale chciałbym odrazu zająć sie tym tematem jeżeli tak jest.

moze troszkę rozjasniłem, sorry ale jeszcze zaspany byłem

masz samuraia na sprężynach tak ?

rzadko bywam na forum w razie pytań 6o8 o28 o94.

MaciekK
świeżak

Wysłany: 2012-09-20, 09:13   

dokładnie, mam takowego na fabrycznym zawiasie na sprężynach

stąd moje pytania :-)

Odpowiedz do tematu