Wysłany: 2010-10-09, 17:22 dziwna iskra na świecach i niepali na wszystki,pomocy
panowie mam problem ze swoim samurajem,wymieniłem już przerywacz,palec,kable,świece,cewke i dalej nici z tego.Objaw: niechodzi na wszystkie ale iskra jest tylko że jest ona dziwna bo skacze po całym dole świecy i ma kolor czerwony i tak na każdym garze,o co chodzi,pomocy.PS. ciśnienie w cylindrach ma bdb.
jak Ci kolega sugeruje sprawdź ustawienie zapłonu i rozrząd ... jeśli przeskoczył pasek będziesz miał dziwne objawy .... a kopułka nie ma przypadkiem przebicia?_
Ostatnio zmieniony przez corny 2010-10-09, 22:02, w całości zmieniany 1 raz
a można jakos sprawdzić to przebice na kopułce????bo tak jak wczesniej wspominałem to wymieniłem palec,przerywacz,cewke,przewody,świece a kopułki nie wymieniałem.Rozrząd i zapłon jest dobrze ustawiony.
heheh dobre pytanie .. bardziej można optycznie jeśli sa pęknięcia jakieś rysy itd ... kopułka ni ewiele kosztuje można w nia zainwestować dla pewności
Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 20 Lis 2009 Posty: 79 Skąd: Gałków Duży
Wysłany: 2010-11-02, 18:39
Jeśli ma się problem z układem zapłonowym wystarczy podjechać do dobrego gazownika-pryśnie testerem przebić i od razu będzie wiadomo gdzie jest usterka;)-całe 15 sekund roboty;P;)
_________________ Suzuki SJ 413 wysoki-+15 cm(SPOA i wieszaki),szeroki-+30 cm(przespawane felgi)lift+winda 8000lbs
"Gdzie diabeł nie może tam Samuraja pośle"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum