rdza to malo powiedziane -szpachelka wpadla na wylot
wiem, ze bedziecie mowili ze to lansik ale podobaja mi sie nadkola a-la wrangler
patrzylem na fotki Myszona i ten typ sie do mnie usmiecha,ladnie pasuja i wygladaja. Oczywiscie wiem, ze bedzie ciecie i dopasowanie ale juz je lubie. Szukam narazie jakis tanszych mdeli bo te za 600 zita do nie nie przejawiaja
apropo tematu
CZY WSZYSTKIE NADKOLA ALA WRANGLER BEDA PASOWAC PO MALEJ PRZEROBCE DO DAMCA?
czy wiesz, że... epoksyd by spełniał swoją role musi mieć odpowiednią grubość ? zazwyczaj jest to około 200 mikronów-minimum, przy nakładaniu pędzlem trza to zrobić ze 3 razy by osiągnąć taką grubość, natomiast pistoletem to nie wiem ale spoooro razy jeżeli psikałeś takim z dyszą ~2.0.
Ten epoksyd za 31zł to sobie można darować, szkoda kasy... ale róbtacochceta
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Wysłany: 2012-10-15, 18:52
slavok napisał/a:
czy wiesz, że... epoksyd by spełniał swoją role musi mieć odpowiednią grubość ? zazwyczaj jest to około 200 mikronów-minimum, przy nakładaniu pędzlem trza to zrobić ze 3 razy by osiągnąć taką grubość, natomiast pistoletem to nie wiem ale spoooro razy jeżeli psikałeś takim z dyszą ~2.0.
Ten epoksyd za 31zł to sobie można darować, szkoda kasy... ale róbtacochceta
dokładnie:) lepiej i taniej było pomalować akrylowym.. ewentualnie antykorozyjnym do łodzi:)
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 782 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2012-10-16, 09:31
Slovok a jaki proponujesz masz cos sprawdzonego (jakis link czy cos ) bo ja za niedlugo rozbieram swoja suke hahaha na czesci perwsz no parwie i mam zamiar cos polozyc hahaha czyli to za 31 zl go... warte to ile trza takich puszek
Mój sami wchłonął dwie puszki podkładu epoksydowego czyli łącznie 2 litry podkładu. Podkładem malowane były wspawane progi, jakieś łaty blachy, caly nowy przedni zderzak, oryginalny zderzak tyl, felgi, oraz podłoga wewnątrz. Podkład firmy Oliva Epirust 2002. 1 litr ok 40 zl z utwardzaczem, jeśli chcesz pneumatycznie natryskiwać musisz dokupić rozcieńczalnik.
Wierzchnia warstwa farba PU 2k firmy Oliva, jedna warstwa, na całe auto (cabrio) poszło 3,5 litra farby, w jedynym właściwym kolorze RAL9005 ;) Ceny nie pamietam ale coś ok 200-300 PLN mnie ten lakier kosztował.
_________________ yahoo33,
Samurai 1.6 16v - twinpower ;), Spring by Krzykku. Simex 31x10.5r15 Mosty 5.125, LR tył.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum