Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Przesunięty przez: slavok
2012-10-23, 19:31
Problem z reduktorem - pracuje tylko na napędzie 4H i 4L...
koko. 
świeżak

Wysłany: 2012-10-22, 08:55   Problem z reduktorem - pracuje tylko na napędzie 4H i 4L...

Witam!

Jestem nowy na forum jak widać, przejrzałem tematy ale nic co by mi pomogło w problemie nie znalazłem dlatego pytanie do bardziej doświadczonych kolegów i prośba o pomoc.

Problem jest następujący....mam samuraja 1,3 wtrysk, pół roku temu rozebrałem go na części pierwsze i zrobiłem od zera, teraz do wyjechania na drogę brakuje jedynie zderzaków :-) . Gdzieś tam między czasie ktoś podpowiedział mi by wsadzić reduktor od 1.0 więc nie wiele myśląc sprzedałem stary i zakupiłem od "uczciwego sprzedawcy na allegro - pozdrawiam pana z Dąbrowy Górniczej co teraz telefonu nie odbiera...." reduktor od 1.0. Wizualnie i mechanicznie wyglądał ok...na sucho oczywiście....Po zamontowaniu okazało się że nie mogę wsadzić biegu drogowego z napędem na tył.....tzn wsadzam ale reduktor tak wali, puka, szarpie całym autem że strach jechać. na biegach 4L i 4H jedzie ale przy 40 km/h zaczyna hałasować....to samo na ludzie przy mniejszej prędkości.
Prośba moja czy ktoś może wie co się z nim dzieje, od której strony się do niego zabrać? Będę wdzięczny za nakierowanie na odpowiedź.

Pozdrawiam.

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2012-10-22, 10:25   

Kolego proponuję rozpocząć od lektury wątku przygotowanego przez Slavoka: http://samurai.org.pl/viewtopic.php?t=1917 szczególnie punkty 2 i 9.

slavok 
Specjalista

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-10-22, 11:28   

Musisz rozłożyć ten reduktor i sprawdzić jak wygląda w środku, jeżeli od strony wałów i mostów jest wszytko ok to cóż, gość posłał Ci śruta i tanio nie będzie... Zawsze ostrzegam ludzi przed zakupami reduktorów od litrówek od ludzi z kapelusza w dodatku "po za allegro" bo często to szrot a nie sprawny mechaniczne podzespół i jak widać dużo w tym racji.

rzadko bywam na forum w razie pytań 6o8 o28 o94.

Odpowiedz do tematu