Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2012-05-15, 08:10 Wydech
Panowie, zastanawiał się ktoś kiedyś nad wstawieniem do Suzi wydechu z motocykla sportowego ? porobi to ?
Pytanie może i głupie ale czasem na fotach widać jakieś kikuty wystające spod ramy . . .
zgodze sie z kolega Halasem. Takie rzeczy tylko w USA ;) ostatnio pojawily sie dosc tanie tlumiki na aledrogo, bo bosal to cena x 2, np tu masz komplet: http://allegro.pl/tlumik-...2324134768.html - ja mam u siebie tylko ten srodkowy - z tylu mam strumienice i prosta rure zmotana - jest w miare cicho, ale jak dupniesz to jest i bass ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Kwi 2011 Posty: 289 Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-05-16, 14:00
Ja mam wrzucony końcowy tłumik bodajże od corsy 1,3 - płaski, ładnie chowa się pod ramą, względnie cichy. Wiele kombinowania z przeróbkami też tam nie ma
Ja mam skrócony wydech i wyprowadzony z lewej strony, zaraz za drzwiami kierowcy. Podobno od jakiegoś opla, mogę dopytać mechanika. Generalnie no sporo głośniejszy jest Sami, ale nikt się nie czepia. Nie brzmi basowo, bardziej jak WRC ;) Zdrowo, z pizdą, często otrzymuję zapytania ile ja mam koni tam pod maską, że tak krzyczy ;P
tak jak pisze Hałas , nic nie kombinuj jak nie masz wydechu to kup taki zestaw na alledrogo i masz spokój , dam Ci mój przykład, jak kupiłem swojego samuraia z 2 lata temu, chyba, to miał jakiś kombinowany , ryczał, to sobie pomyślałem fajnie gada , jak zacząłem nim jeździć to mnie szlag trafiał , nic nie słychać w środku , ja mam gołą blachę , simexy i jeszcze był ten wydech i co zaraz go wyprułem i kupiłem dokładnie taki jak na linku z alledrogo i latam i jestem 100% zadowolony
_________________ USŁUGI GEODEZYJNE 669-704-760 (tylko w sprawach geodezyjnych)
Wysłany: 2012-10-23, 21:50
Panowie, przymierzam się do kupna Samuraia na wtrysku z przełomu '95 i '96 (dokładnie nie wiem ale raczej styczeń '96) sek w tym ze ma uwalony wydech kawałek za katalizatorem i do zwiezienia go musze mieć wydech co by nie ryczał . . .
Opcja pierwsza kupić dedykowany, tylko który dokładnie bo jest ich kilka jedni pisza ze ten z SJ'ta jest taki sam inni twierdza ze nie . . .
Opcja druga przełożyć całość z SJ od kolektora (o ile na sam kolektor będzie pasowało) . . .
Kup na szrocie jakikolwiek mały i tani tłumik z podobną średnicą rury plus mufkę skręcaną na śruby.
Podwiesisz na drucie i na czas przejazdu wystarczy.
Potem sobie możesz rzeźbić docelowy tłumik.
Wysłany: 2012-10-24, 20:38
Przez jakiś czas cywil z liftem i to przez co najmniej rok do czasu aż uzbiera się cały potrzebny szmelc do motania i zwolni sie miejsce w garażu później wydech idzie puścić w dalej w obieg . . .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum