Zamierzam w weekend posiedziec przy samcu bo mam do porobienia pierdoły i miedzy innymi zdjecie baku zeby posprawdzac organoleptycznie złącza od wskaznika (zdechł wczoraj i pokazuje zero...) W związku z tym pewnie machne i nowe przewody paliwowe. Pomoże ktoś wiedzą o srednicy? Samca mam w garazu a siedze w robocie i mam sklep blisko z takimi rzeczami ;)
_________________ Warszawa/Bemowo
Santana 92' wtrysk - troche zmotany przy kupnie ale powoli go prostuje i dopieszczam :)
Wszystkie przewody idące po ramie chcesz wymienić? Daj rurki 6 albo 8mm. Tylko zastanów się co ze śrubunkami - zwykłe opaski zaciskowe mogą puszczać pod ciśnieniem (zwłaszcza jak na rurce nie będzie garbów).
Uważaj żeby nie urwać króćca wychodzącego z baku do którego przykręcony jest elastyk - jak chwyciła to ruda, to może być nie do ruszenia. Lepiej wtedy odkręcać przy filtrze paliwa i nie dotykać przy baku.
Jeszcze jedno - jakbyś musiał wyciągać pompę z pływakiem poziomu, tu nie rozwal tych małych śrubek trzymających dekielek. Miękkie są i jak przyrosły rodzą, to łebki się niszczą momentalnie od śrubokręta.
Generalnie zajęcie pełne zasadzek, jeżeli długo było to nie ruszane. Przygotuj się psychicznie i sprzętowo
Jeszcze nie wiem czy wszystkie idące po ramie, poki co chce zdjac bak i go wyczyscic, a przewody sie zobaczy. Na razie nie cieknie ale skoro juz zdejmuje Bak to wypadaloby ;) Dzieki Kostuch
_________________ Warszawa/Bemowo
Santana 92' wtrysk - troche zmotany przy kupnie ale powoli go prostuje i dopieszczam :)
skoro jesteśmy przy przewodach paliwowych to za co ten zbiorniczek odpowiada http://i50.photobucket.co...sel064Large.jpg
Zbiera opary czy jak?? bo od czasu do czasu śmierdzi paliwem właśnie w okolicy wlewu i nie wiem czy to przez ten szajs czy gumowy łącznik wlew-bak(orientuje się ktoś ile taki łącznik ewentualnie kosztuje?)
Dzięki Zawias za radę, jednak wolałbym konkretny link. Z powodu notorycznego braku czasu wolę sobie zamówić (nawet kosztem kilkunastu/kilkudziesięciu złotych) niż spędzić albo dzień urlopu albo weekend na jeżdżeniu po szrotach i poszukiwaniach.
Tak więc ponawiam pytanie: czy ktoś wie może gdzie taki sprzęt można nabyć?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum