Wysłany: 2012-12-06, 16:06 Sterownik instalacji gazowej STAG-50 w Samuraju.
witam
mam instalacje gazowa w samuraju 1,3 rok 1998
czy ktos z kolegow ma parametry ustawien sterownika STAG-50.
Bo po miejscu na prostej pali mi 13,5L
Troche za duzo
szczerze? to nie wiem czy dużo- mnie też pali około 13 mam zwykła instalację.
I tak ma być bo co ja już nie robiłem. A jak zubożysz mieszankę to ci wypali gniazda zaworów
Jeżeli to jest niezmotany samurai (a rocznik sugeruje jakiegoś cywila), to teoretycznie 12 litrów mógłby palić
Przynajmniej u mnie były takie wyniki jak jeszcze auto było podobne do auta
Ale 13,5 to i tak bardzo dobry wynik. Nic bym nie ruszał.
slash, a ile ci spala PB na 100 km? Może warto od tego wyjść z rozważaniami?
Gdyby mi spalało 13 l gazu to był bym szczęśliwy, bo aktualnie mam też w okolicach 13, ale nie mam instalacji gazowej
U mnie na prostej 70-80 km/h, ale opony persichini kostki 225/70 nalewki, które są dużo cięższe od zwykłych, pali 10,7 - 11 l. Same opony zwiększyły spalanie o 1,5 l.
A średnio po mieście, trochę w terenie ale bez mielenia w miejscu 13,5. Mowa o gazie oczywiście, na benzynie nie sprawdzałem
Ostatnio zmieniony przez atkin1 2012-12-07, 15:36, w całości zmieniany 1 raz
Na ATkach 235/75r15 brał mi trochę powyżej 10l przy jeździe 80-90km/h i trasie 100km
Teraz mam simexa 225/75r15 i bierze mi 13+ przy trasie 25km i prędkości 60-70km/h
Z tym, że spalanie na simexie zacząłem liczyć dopiero jak się zimno zrobiło więc nie wiem jaki wpływ opon a jaki pogody
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2012-12-08, 15:21
Chyba lekki offtop robimy, ale jak już robimy, to chciałbym się zapytać.
Czy jest jakaś różnica w spalaniu gazu między wersją gaźnikową, a tą na wtrysku?
No w końcu to 2 różne instalacje gazowe, więc i różnica w spalaniu chyba jest...
Chyba lekki offtop robimy, ale jak już robimy, to chciałbym się zapytać.
Czy jest jakaś różnica w spalaniu gazu między wersją gaźnikową, a tą na wtrysku?
No w końcu to 2 różne instalacje gazowe, więc i różnica w spalaniu chyba jest...
Różnice są kosmetyczne.
Lepiej mieć dobrze ustawioną prostą instalację niż zje...ą wtryskową.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum