Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Cięgno nawiewu.
Arek2828_2A 
rozgadany
Arek28

Wysłany: 2012-12-16, 19:19   Cięgno nawiewu.

Witam właśnie wisiałem trochę głową w dól i zobaczyłem że linka cięgna od nawiewu nogi,szyba itd. spadła jak ruszę ręcznie mechanizm to wszystko działa grzeje ok tylko nie wiem jak zaczepić te oczko od linki? chyba że mam coś złamane? ma ktoś jakieś fotki?

Tanto 
mechanik

Wysłany: 2012-12-16, 19:54   

Akurat takiego zdjęcia nie mam, ale to może pomoże

Rysunek jest dla wersji z kierownicą po prawej stronie, ale idea pozostaje ta sama.
Aktualnie regulację czy więcej ciepłego powietrza ma iść na szybę czy na nogi uzyskuję poprzez ręczne odchylenie lub przymknięcie klapki która jest na samym dole nagrzewnicy bo brak mi motywacji żeby rozkręcić suwaki i założyć drut który spadł lub się zerwał. Ten sposób regulacji okazał się całkiem sprawny :-D

Arek2828_2A 
rozgadany
Arek28

Wysłany: 2012-12-16, 20:14   

może jest tak jak i umnie widać wszystko od strony pasażera tylko trzeba gimnastyki i wisieć głową do dołu a mechanizm jak się wyczuje to łatwo ręcznie przestawić no ale jak coś robić to raz a dobrze zostało mi jeszcze podświetlenie suwaków ramkę już wypchałem śrubokrętem od tyłu tylko jutro sprawdzę czy napięcie jest ok bo żarówka wygląda na dobrą a w kabinie tez światła brak przynajmniej sie mi nie nudzi :-D

sokratesb 
Specjalista
Off-top King

Wysłany: 2012-12-16, 21:36   

A mógłby ktoś dać fotę gdzie dokładnie jest ta klapka, co reguluje czy leci na szybę, czy na nogi? Bo jakoś nie mogłem znaleźć. :-D

Tanto 
mechanik

Wysłany: 2012-12-16, 22:08   

Fotki nie ma, ale na samym dole nagrzewnicy masz otwory przez które wylatuje powietrze, ta 'komora' jest od góry zamknięta klapką. Jeśli klapka jest zamknięta to ciepłe powietrze kieruje się tylko do znajdujących się po bokach 'rur' połączonych z nawiewem na szyby, jak ją otworzymy (czyli będzie na dole) to ciepłe powietrze leci na nogi. Oczywiście ta klapka jest wewnątrz nagrzewnicy, na zewnątrz jest jedynie dźwignia która reguluje jej położenie.

sokratesb 
Specjalista
Off-top King

Wysłany: 2012-12-17, 00:50   

Będę musiał jutro oblukać. Chociaż aktualnie prawie wszystko leci na nogi, a na szybę jakieś resztki, prawie niewyczuwalne lecą, to i tak para ładnie schodzi z szyby, co jest dziwne...

Odpowiedz do tematu