Jeśli lampy są homologowane to nikt nie będzie się czepiał. Żebyś przeszedł przegląd musisz mieć:
-tylne pozycyjne
-stop
-kierunkowskazy
-tylne światło przeciwmgielne (obowiązkowe!)
-cofania (chyba nie jest obowiązkowe, ale palca se nie dam uciąć)
-oświetlenie tablicy
Tutaj możesz się zaopatrzyć w porządne lampy polskiego producenta: http://sklep.wesem.pl/
Ja od nich kupowałem i jestem bardzo zadowolony. Ceny bardzo przystępne a jakość wykonania jest zacna.
Dla modeli gaźnikowych, przy 14 bezpiecznikowej skrzynce dwa ostatnie osobno prawa i osobno lewa strona (przód i tył wspólnie) bezpieczniki 5 A, przy 10 bezpiecznikowej skrzynce trzeci (10A) wspólny dla pozycji wszystkich, oświetlenia wnętrza, stopu.
W większość przypadków przyczyną nie działania tylnych lamp lub "dyskoteki" jest masa a w zasadzie jej brak. U mnie po wielokrotnym czyszczeniu , skrobaniu itd połączeń co pomagało tylko na chwilę, dopiero zmiana na bezpośrednią masę poprowadzoną kablem od - akumulatora zakończyła definitywnie temat. Jest to rozwiązanie powszechnie stosowane w pojazdach militarnych.
_________________ Suzuki SJ413 - "wielkie" małe auto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum