Karwa faktycznie 1500 na allegro
kiedyś jak się orientowałem to za 600-700 mozna było mieć 2x kompletny kosz z przełożeniami
Przy takiej cenie w/g mnie niema się co zastanawiać i brać 4,16
Cytat:
Ostatnio przy zmianie mostów zauważyłem brak pół ząbka na wałku ataku a chomik wczoraj rozebrawszy tylny dyfer celem wrzucenia spawlocka zauważył trzy ukruszone zęby na talerzu
Wymiary koła te same a zębów więcej. Niema opcji ząb musi być mniejszy znaczy się mniejsza wytrzymałość
Karwa faktycznie 1500 na allegro
kiedyś jak się orientowałem to za 600-700 mozna było mieć 2x kompletny kosz z przełożeniami
Przy takiej cenie w/g mnie niema się co zastanawiać i brać 4,16
Chyba mylisz 5.38 z vitarowymi przełożeniami 5.12
Hałas napisał/a:
Cytat:
Ostatnio przy zmianie mostów zauważyłem brak pół ząbka na wałku ataku a chomik wczoraj rozebrawszy tylny dyfer celem wrzucenia spawlocka zauważył trzy ukruszone zęby na talerzu
Wymiary koła te same a zębów więcej. Niema opcji ząb musi być mniejszy znaczy się mniejsza wytrzymałość
Wydaje mi się, że to może być skutkiem niewłaściwej regulacji luzów międzyzębnych wbrew pozorom nie jest to takie proste, nie na darmo przełożenia wychodzące z fabryki są parowane atak-talerz a ich mieszanie też czasami kończy się wykruszeniem zębów.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
5,38 czy tam 4,57 to żadna vitara z USA to przełożenia robione przez nitro, yukona itd. ( http://www.yukongear.com/...&SpotlightID=23 ) czy inne fabryki specjalnie do samuraia - są plug&play bez żadnej rzeźby (w stanach to jest tak tanie, że nikt tam nie bawi się w jakieś rzeźbienie z vitar), nie piszę o nierównomiernym zużyciu tylko o parowaniu nowych kompletów talerz-atak jak wychodzą z ww. fabryk, na każdym z tych elementów specjalnym markerem wypisany jest numer serii i na talerzu i na wałku atakującym taki sam.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Wysłany: 2012-12-17, 19:05
4,16 fajna zecz ale kasa hm? a 5,12 miej niz połowa kosztow.albo lepiej. mnie wyszło razem z simeringami i olejem ie licząc własnej roboty ok 500 zł. przy 4,16 uzywałes kiedys w llzejszym terenie 4h ? pewno nie :)
witam buduje zmotę na bazie samuraia z mostami od lj70 toyoty mam silnik baleno 1,6 16v i pytanie brzmi czy reduktor 4,16 ogarnie temat na 35 calowych kołach czy trzeba jeszcze większe przełożenie oczywiście auto do przeprawy ??
_________________ 1.SJ410 + graty do nowego projektu mosty tojka lj70 reszta w budowie ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum