Pomógł: 26 razy Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2012-12-30, 10:40
Z tego co mówili mi bardziej doświadczeni terenowo koledzy, to lepiej olać ten temat. Może obudowa przegubu zostanie cała, ale siła skupi się na wnętrzu przegubu wraz z wieloklinem półosi. A to przewyższy koszt zakupu nowego przegubu.
Zdrówka życzę.
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
Teraz będzie się mielił koszyk wewnętrzny na dodatek uszkadzając frezy półosi
Czyli zamiast nowego przegubu będzie potrzebny nowy przegub i półoś (a pierścienie raczej już nie do zdjęcia, bo nabija się je na ciepło).
Będę dłubał przedni most (przełożenia Vitara), więc stwierdziłem że założę to ustrojstwo.
Kostuch w sumie masz racje, ale na dużym forum kiedyś pisałeś, że też można zmielić frez (zwłaszcza na wstecznym)
Na Pirat4x4 ludzie chwalą to rozwiązanie, gdzie używają tego z 33'' i blokadami na przedzie. Może moje skromne 29'' pociągnie.
Spróbuje zdam relacje ;)
_________________ yahoo33,
Samurai 1.6 16v - twinpower ;), Spring by Krzykku. Simex 31x10.5r15 Mosty 5.125, LR tył.
rozwalałeś seryjne przeguby na takich małych kapciach w dodatku bez blokady :> chyba masz za ciężką stopę hehe.
Przyznaje poniosły mnie emocje ale już wyciągnąłem lekcję i wiem że na wstecznym wyjeżdżając z głębokie błota nie ma co strzelać ze sprzęgła.
Człowiek uczy się całe życie ;)
[ Dodano: 2013-01-10, 14:53 ]
No i czopka, pierścienie które przyszły ze sklepu rajdy4x4 były całe pordzewiałe więc odesłałem.
Relacji z testów nie będzie zatem.
_________________ yahoo33,
Samurai 1.6 16v - twinpower ;), Spring by Krzykku. Simex 31x10.5r15 Mosty 5.125, LR tył.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum