Hey
mam możliwość kupić fabryczną blokadę do samca. Jak się ona sprawuje w terenie? Warto to nabyć czy lepiej dozbierać i kupić jakaś inna blokadę. Wiem że minusem jest linka ale zrobię jak coś hydrauliczną, bardziej interesuje mnie kwestia wytrzymałości
Wytrzymałość marna ponoć, były nawet próby zrobienia kopii ale nie słyszałem o spełnieniu założeń (albo cena wychodziła, że można coś gotowego kupić albo się mieliły)
tylko żeby nie było że pojeżdżę dwa weekendy i szlag trafi moje 200 PLN bo ta blokada jednak lipa :D
Jak kupiłem lj80 to miała wymieloną oryginalną blokadę (o rozmiarach takich samych jak w 413).
Jeżeli silniczkiem 0,8 na małych kołach ktoś ją zabił, to albo był megatalentem albo blokada jest "jednorazowa".
Jeżeli jednak kupisz to obejrzyj kształt zębów - trapezowe/zaokrąglone będą się wypinać.
Słyszałem że ta ,,blokada`` to służyła ale jakoś do blokowania ręcznego aby zablokować dwa koła czy to prawda?
Chyba jednak dozbieram i kupie jakaś inna blokadę
Podobno w DE były takie przepisy odnośnie ręcznego że musi blokować obydwa koła, dlatego te blokady występowały głównie na tamtym rynku.
Ale może to być 'urban legend'...
Tak. Siłownik ze szrotu w firmie dostałem za darmo (idzie kupić za drobne na allegro też), zawór kupiłem w sklepie za 100zł, zbiornik na powietrze ze starej gaśnicy, kompresor już miałem, więc go nie liczę.
P.S. Pieniądze jakie dałem Zunowi za używkę były jak się okazuje ogromne. Spec z Sochaczewa za wszystko bierze połowę tego co chciał Zun.
_________________ Jimny M16A
Samurai 1,6 TD odszedł
Tak. Siłownik ze szrotu w firmie dostałem za darmo (idzie kupić za drobne na allegro też), zawór kupiłem w sklepie za 100zł, zbiornik na powietrze ze starej gaśnicy, kompresor już miałem, więc go nie liczę.
P.S. Pieniądze jakie dałem Zunowi za używkę były jak się okazuje ogromne. Spec z Sochaczewa za wszystko bierze połowę tego co chciał Zun.
A półoś (półosie) z długim frezem? W Toruniu chyba 600 trzeba dać za sztukę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum