Wysłany: 2013-01-23, 12:43 Silnik Suzuki Samurai SJ413.
Witam wszystkich. Jestem tu nowy . Kolega polecił mi to forum . Powiedział ze sie dobrze znacie na Samuraiu . Ja posiadam samuraia Sj 413 z 1988r . Chciałbym w nim wymienic pierścienie tłokowe, wszystkie uszczelki w silniku, pasek z napinaczem i cos z głowicą(regeneracja) . Mam do was pytanie . Gdzie kupic dobrze i tanio takie części ??Proszę o pomoc.
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-01-23, 13:13
Ja jestem właśnie po takim remoncie. Części kupowałem w normalnym sklepie motoryzacyjnym. Uszczelki ze 150zł kosztowały, pierścienie około 60, panewki podobnie. Szlif głowicy 70 zł. Nie wymieniałem rozrządu ani paska od alternatora także nie wiem ile kosztują. Ale części naprawdę tanie są w sklepach w porównaniu do allegro np.
O to napewno taniej niz na allegro . Ja jestem z gorzowa wlkp . A pan kupił czesci na miejscu ? czy miałby pan moze nr do tego sklepu w którym pan kupił czesci ??
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-01-23, 13:41
Po pierwsze nie Pan bo to dziwnie brzmi. Po drugie niektóre części kupowałem w sklepie motoryzacyjnym który jest w hali targowej na ul. francuskiej a niektóre kupowałem w sklepie typowo z częściami do silników na wprost castoramy po stronie mcdonalda ale nie wiem jak się nazywa. Tak że poszukaj w necie adresów i numerów tel. Tylko nie podawaj żadnych cen bo ja miałem kilka procent rabatu ale bez tych rabatów i tak ceny powinny być konkurencyjne. No i oczywiście to są sklepy w zielonej górze są jak by co.
staraj sie kupic to wszystko u jednego dostawcy co by w razie W nie bylo problemu z gwarancja itp
... masz do wyboru dość duzo hurtowni tam zacznij pytac .....IC , AD ,fota itp
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum