koledzy. kupiłem sobie nową zawieszke i mysle nad dłuższymi wieszakami. Jakie proponujecie długie zrobic?
chodzi mi od długość w cm od otworu do otworu na śruby.
Ludzie widzę ze wam się nie chce trochę poszperać w swoich Samcach. Przekłada się resory nad mosty spawa się łapy i gites, no i jarzma inne , ja mam od Mitsubischi L200. Przekładka resorów daje 19cm. A wgl jak to wygląda resory wiszą przy ziemi, pierwsza lepsza karpa, korzeń i lipa będzie. Ja sam z tyłu po 1 piórze wyjąłem. Bo wisiały na odwrót bo tak samce mają ale to się wyjmuję. Jest to zbędne. Bak na pakę to samo przenieść, u mnie tylko mosty wiszą nic więcej. Ale niektórzy tzw. mungoły wolą odkręcić śrubki i wieszaki założyć 5cm i budę 5cm, bez sensu, resory się przekłada na górę i bajka, no i inne amorki, od Jeepa Cherokee XJ pasują dospawałem z tatą palce z płaskownikiem oczywiście do amorków pod mostem i jest bajka. Pzdr :)
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2013-01-27, 14:47
Lift budy ma sens. Jak np. jeździsz dużo trawersami do środek ciężkości (silnik, rama) zostają w tym samym miejscu (mniejsze ryzyko wywrotki), a jest miejsce na większe koła. Poza tym nie każdy chce mieć od razu 3 metrowego samuraia, a wolą podnieść o kilka centymetrów np wieszakami.
Inna sprawa, że SPOA ma tak samo zwolenników jak i przeciwników, co na pewno ma jakieś powody.
Wysłany: 2013-01-27, 15:04
Radek SJ napisał/a:
Ale niektórzy tzw. mungoły wolą odkręcić śrubki i wieszaki założyć 5cm i budę 5cm, bez sensu, resory się przekłada na górę i bajka, no i inne amorki, od Jeepa Cherokee XJ pasują dospawałem z tatą palce z płaskownikiem oczywiście do amorków pod mostem i jest bajka. Pzdr :)
Oj kolego nie wróżę Ci oceanu sympatii użytkowników tego forum za taką formę wypowiedzi. Wiedza i doświadczenie to jedno, a szacunek dla odmienności innych poglądów to drugie.
Przepraszam panowie za ten post, jeśli kogoś uraziłem i za te słowo ,,mungoły'', ale miałem dziś zły dzień bardzo. Bo urwałem wał przy samim tylni i wgl zły dzień. Ale pierwsza jazda to dobrze i tak. Tłumik od Gsx-r k8 wytrzymał . Dobra nieważne niedługo foty wstawie budowy zmote tylko czas znajdę w tym tygodniu raczej. Panowie jeszcze raz przepraszam. Te moje słowa z tamtego posty powyżej nigdy już niebędą miały miejsce tu na forum. Nie będę tu się z wami sprzeczał bo wy macie po 30lat+ a ja 16 i jestem gówniarz smarkaty, jeszcze raz przepraszam panów. Będę tu wpadał o porady bo przy samim z tata niektórych spraw nie wiemy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum